הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
דירוג הערים הטובות בארה"ב: דרום קליפורניה "מככבת" בתחתית הרשימה
סן חוזה וסן פרנסיסקו דווקא נמצאות בראש הרשימה, אך ערים רבות במדינה, ביניהן ריברסייד ובייקרספילד, דורגו בסוף רשימת 100 הערים הגדולות. מחברת המחקר: "המדד חשוב כי הוא נותן לרשויות המקומיות הצצה לשכונות שלא מתפקדות בצורה מספיק טובה"

ארבע ערים בקליפורניה נחשבות לאזורים הגרועים ביותר לגדל ילדים בארצות הברית, כך עולה ממחקר חדש של אוניברסיטת ברנדייס.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: רויטרס)

 

המחקר ביקש לדרג את הערים לפי ההזדמנויות החינוכיות ועוד שניתנות לילדים בערים, והדירוג שנוצר זכה לשם "מדד ההזדמנויות לילדים" ("Child Opportunity Index", או COI).

החוקרים בחנו את 100 הערים גדולות של ארצות הברית והשווה 29 פרמטרים המשפיעים על ילדים, לרבות סמיכות לבתי ספר טובים, שיעור בוגרי התיכון, מחירי הביטוח הממוצעים ועוד.

מתוך 100 הערים, ארבע בקליפורניה דורגו בעשירייה האחרונה: ריברסייד, סטוקטון, פרזנו ובייקרספילד. "ה-COI הוא נתון ייחודי כי הוא מעניק תשובה עדכנית לשאלה החשובה ביותר עבור הורים: 'האם זו העיר שבה אגדל את משפחתי?'", הסבירה ד"ר דלורס גרסיה, החוקרת הראשית שעומדת מאחורי המדד.

עוד אמרה ד"ר גרסיה כי "המדד חשוב כי הוא נותן לרשויות המקומיות הצצה לשכונות שלא מתפקדות בצורה מספיק טובה, והן יכולות לבצע את השינויים הנדרשים בהתאם".

 

בייקרספילד דורגה בתחתית הרשימה (צילום: Shutterstock)

 

ממצא מעניין ביותר הוא הקשר בין תוחלת החיים לבין דירוג ה-COI של עיר מסוימת. בין עשר הערים המובילות במדד לבין עשר הערים האחרונות במדד קיים פער של 7 שנים בתוחלת החיים (75 בערים שדורגו נמוך, 82 בערים שדורגו בצמרת).

עוד נמצא במחקר כי צבע העור של הילד משפיע על הסיכויים לגור בעיר שדורגה גבוה. כך למשל, המחקר מצא כי הסיכוי שילדים אפרו-אמריקאים יגדלו בעיר שדורגה נמוך במדד גבוה פי 7.6 מילדים לבנים.

אך לא הכל בשורות רעות עבור תושבי המדינה המוזהבת, שכן שתיים מהערים של המדינה גם נמצאות בטופ 10 של המדד: במקום הראשונה ניצבת העיר מדיסון (ויסקונסין), ואחריה סן חוזה, ברידג'פורט (קונטיקט), דה מוין (איווה), מיניאפוליס (מינסוטה) הרטפורד (קונטיקט), בוסטון (מסצ'וסטס), אולבני (ניו יורק), סן פרנסיסקו ואוגדן (יוטה).

את הדו"ח המלא ניתן למצוא כאן.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE