רשויות הבריאות בקליפורניה עוקבות אחר כ-8,500 תושבים שהגיעו למדינה מהמזרח הרחוק, וזאת בשל החשש שהם נדבקו בנגיף הקורונה. אך מושל המדינה הזהיר כי לרשויות אין מספיק ערכות לבדיקת הנגיף.
מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, במהלך מסיבת העיתונאים שכינס מוקדם יותר היום (צילום: AP)
"נותרו לנו רק כ-200 ערכות" הסביר המושל גאווין ניוסאם במסיבת עיתונאים מיוחדת שכונסה מוקדם יותר היום (חמישי): "זה פשוט לא מספיק כדי לבצע את מספר הבדיקות שאנחנו נאלצים לעשות", הוא המשיך.
מחלקת הבריאות של קליפורניה פנתה למרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) בבקשה לשלוח אלפי ערכות נוספות, אך יתכן שגם זה לא יספיק.
עוברי אורח בסן פרנסיסקו עונדים מסכות מחשש להידבקות בנגיף הקורונה. (צילום: Getty Images)
אמש, רשויות הבריאות בקליפורניה הכריזו על המקרה הראשון של הידבקות בנגיף ע"י אישה שלא נסעה לסין ולא הייתה במגע עם אנשים שהיו בסין - עובדה שמצביעה על הימצאות הנגיף בארה"ב.
האישה, שזהותה לא פורסמה, נמצאת כעת בטיפול ובבידוד במרכז הרפואי של אוניברסיטת קליפורניה בעיר דיוויס, בסמוך לסקרמנטו. ניוסאם הסביר כי האישה כלל לא עברה בדיקה בגלל שהיא לא עמדה בקריטריונים כפי שהוכתבו ע"י ה-CDC (ביקור בסין או מגע עם אדם שהיה בסין).
בעקבות כך, בקליפורניה החליטו לשנות את הנוהל ולבצע את הבדיקות במי שמציג את תסמיני הווירוס, ללא כל קשר לשהות מחוץ למדינה. מארק גאלי, מנהל מחלקת הבריאות בקליפורניה, הסביר את ההחלטה: "המקרה מאתמול גרם לכולם להבין שהבדיקות צריכות להתבצע בכל מי שחש בתסמינים, לא רק מי שהיה בסין בחודשים האחרונים".
"המקרה מאתמול גרם לכולנו להבין שחייבים לבצע את הבדיקה בכל מי שחש בתסמיני הנגיף": ד"ר מארק גאלי, מנהל מחלקת הבריאות בקליפורניה (צילום: AP)
רוברט רידפילד, מנהל ה-CDC, הסביר מוקדם יותר היום במהלך שימוע בקונגרס כי ערכות נוספות יישלחו לקליפורניה בהקדם. עוד הסביר כי ב-CDC החליטו ליישר קו ולבצע את הבדיקות בכל מי שמציג את תסמיני המחלה, גם אם הם לא ביקרו בסין.
"כאשר רופא או גורם במערכת הבריאות חושד כי מדובר בקורונה, בדיקה חייבת להתבצע. לכן החלטנו לשנות את המדיניות", הוא הסביר.
מתחילת התפרצות הקורונה, 82,794 איש נדבקו בנגיף - בעיקר במזרח הרחוק - ו-2,817 מקרי מוות קשורים לווירוס. בארה"ב המצב טוב באופן משמעותי, לפחות נכון לעכשיו, שכן ישנם רק 60 מקרים וודאים של הידבקות הקורונה.