הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חשד להתפרצות ב-"ספינת קורונה" נוספת: אלפי נוסעים תקועים בקרוז שעשה דרכו לסן פרנסיסקו
מושל קליפורניה דיווח כי הקורבן הראשון במדינה כתוצאה מהווירוס נכח על כלי השייט ששב בסוף החודש שעבר מחופי מקסיקו. למעלה ממחצית מ-2,500 הנופשים שהיו עימו המשיכו לטיול הנוכחי שעשה דרכו להוואי וכעת שב על עקבותיו. ניוסאן עדכן על כך במהלך מסיבת עיתונאים בה הכריז על מצב חירום ברחבי קליפורניה כולה

ספינת קרוז אשר אמורה הייתה לשוב לסן פרנסיסקו חשודה כנושאת את נגיף הקורונה לאחר ש-11 נוסעים ו-10 אנשי צוות פיתחו לדברי מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, סימפטומים של המחלה. 

אלפי נוסעים נמצאים על כלי השייט "פרינסס" אשר עגן בסוף החודש שעבר, בסן פרנסיסקו לאחר ששב מחופי מקסיקו, כאשר עליו שהה הקורבן הראשון מהנגיף בקליפורניה. לאחר מכן, יצאה הספינה לשייט אחר אליו עלו נוסעים חדשים בדרכה להוואי. 

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ספינת פרינסס בצילום ארכיון

לדברי ניוסאם, מעל למחצית מ-2,500 הנוסעים היו גם כן בקרוז הראשון למקסיקו והם כאמור, שהו לצידו של החולה שהלך היום לעולמו.

מושל קליפורניה מסר כי הורה למנוע את עגינתה של הספינה כמתוכנן הערב בסן פרנסיסקו ולהשאירה במימי המפרץ על מנת לערוך בדיקות לשוהים בה על ידי המרכז האמריקאי לבקרת מחלות (CDC) שגם קיבל לידיו את רשימת הנוסעים שחזרו לביתם אחרי הקרוז הראשון במטרה ליצור עימם קשר. 

ניוסאם עדכן בנוגע למתרחש בספינה במהלך מסיבת עיתונאים מיוחדת אותה כינס בעקבות מותו של הקורבן הראשון בקליפורניה, בה הכריז על מצב חירום בכל המדינה בעקבות מה שהוגדר כהתפשטות המחלה, אשר הכתה ב-12 מחוזות במדינה והביאה עד כה להידבקותם של לפחות 50 תושבים.

במקביל, שלושה מקרי קורונה חדשים אובחנו אחר הצהריים במחוז סנטה קלרה שבצפון קליפורניה. אחד מהם הוא אדם בגיל מבוגר אשר כעת מאושפז ונסיבות הידבקתו נבדקות. בשני המקרים הנוספים, מדובר בגברים אשר נדבקו מנשא אחר.

כאמור, הבוקר דווח על מותו של אדם אשר נשא את נגיף הקורונה, במה שהיווה את מקרה המוות הראשון במדינה ו-11 בארה"ב. כל שאר הקורבנות הם תושבי מדינת וושינגטון שגם כן, בחוף המערבי.

על פי ההודעה מדובר בתושב מחוז פלאסר בן 71, הממוקם בשטחה המטרופוליני של בירת קליפורניה, סקרמנטו, שבצפון המדינה, אשר חזר לאחרונה לארה"ב מאותו טיול קרוז בספינה וסבל ממחלות רקע.

כל מי שהיה עימו במגע כבר נמצא בימים אלא תחת בידוד. לפי ההערכות הוא נחשף לנגיף במהלך הטיול בכלי השייט שיצא מסן פרנסיסקו בתאריך ה-10 בפברואר והפליג לחופי מקסיקו. הוא שב ב-21 בפברואר. 

החולה אובחן כנשא הנגיף בבדיקת מעבדה שנערכה לו אמש, הוכנס להסגר במרכז הרפואי קייזר פרמננט שברוזוויל ומאוחר יותר הלך לעולמו. 

עוד מעריכים כי הקורבן גרם לחשיפה מינימלית יחסית של הנגיף בקרב הציבור מאז פונה באמבולנס לחדר המיון ואושפז במוסד הרפואי החל מה-27 לחודש שעבר. 15 עובדי הצוות הרפואי שטיפלו בו, הושמו בבידוד, ודווח כי בשלב זה לא פיתחו תסמיני הידבקות.

אנו מוסרים את תנחומינו ליקיריו של החולה", מסרה מפקחת משרד הבריאות במחוז פלאסר, איימי סיסון, והוסיפה כי "למרות שציפינו למקרי הידבקות, מוות זה מהווה ציון דרך מצער במאבקנו להלחם במחלה זו, וכזה שלא רצינו לחזות בו".

"בזמן שמרבית מקרי ההידבקות בנגיף הקורונה מאופיינים בתסמיני מחלה קלים, מקרה טרגי זה, מדגיש את הדחיפות בנקיטת תוספת אמצעים על מנת להבטיח את שלומם של תושבים אשר פגיעים ביחס לשאר האוכלוסיה ויכולים לפתח מחלה קשה יותר, כמו קשישים".

 

פינוי מטופל לאבחון במדינת וושינגטון

במדינת וושינטון עצמה בה הנגיף משתולל באופן עוצמתי במיוחד, הפצירו הרשויות בפני תושבים בני 60 ומעלה הסובלים ממחלות רקע וכן נשים בהיריון שלא לצאת מביתם או לשהות בקרב קבוצה גדולה של אנשים.

בתוך כך, הרשויות במחוז לוס אנג'לס הכריזו הבוקר על מצב חירום רפואי, זאת בעקבות אבחון ביממה האחרונה של שישה נדבקים נוספים בנגיף הקורונה, ובכך עלה סך נשאי המחלה לשבעה. חשוב להדגיש כי מדובר בהידבקות כתוצאה משהייה במדינה בה עוצמת ההתפרצות גבוהה ולא מדובר בהדבקה אקראית מאדם לאחר בציבור.

כמו כן, לא קיים קשר למקרה הראשון שאובחן במחוז לפני כחודש. 

יש לציין כי מדובר במדיניות דומה אשר הוכרזה בחודש שעבר בסן פרנסיסקו ובמחוז אורנג', אשר מטרתה היא הגברת המאמצים בהתמודדות מול משבר התפשטות הנגיף, והיא תאפשר בקשת סיוע מהמדינה.

אמש אישר המרכז הרפואי קייזר פרמננט במערב לוס אנג'לס, מקרה הידבקות שני בנגיף הקורונה במחוז לוס אנג'לס של אדם אשר נמצא לפי לשון ההודעה, תחת פיקוח הצוות הרפואי בזמן שהוא שוהה בבידוד בביתו ומטופל במרפאות חוץ.

לדברי נציגי המוסד הרפואי, הם נמצאים בקשר רציף עם המטופל ועוקבים אחר מצבו הרפואי. "אנו מתרכזים בנתינת טיפול רפואי הולם תוך הבטחת שלומם של אנשי הצוות הרפואי", מסר דובר קייזר.

 

ששת הנדבקים שבו מביקור במדינה בה קיימת עוצמת התפרצות גבוהה. שדה התעופה של לוס אנג'לס. צילום אילוסטרציה

בנוסף, אומת החשד שהיה בנוגע להידבקותם של שני תושבי דרום קליפורניה נוספים, המתגוררים במחוז אורנג', כך מסרו רשויות הבריאות באזור.

מדובר בגבר בשנות ה-60 לחייו ובאשה מעל גיל 30 אשר שניהם חזרו לאחרונה ממדינה בה קיימת עוצמת התפרצות גבוהה של הנגיף. 

תוצאות בדיקת המעבדה אישרה כי הם נושאים את הנגיף.

עד כה דווח על אחד עשר מקרי מוות בארה"ב, כאשר למעט האחרון, כולם במדינת וושינגטון שבחוף המערבי, בה אובחנו לפחות 23 בני אדם כנשאי הנגיף.

אמש נוספו שלושה קורבנות למניין המתים. עוד קודם לכן, ביום שני האחרון הודיעו רשויות הבריאות על מותם של ארבעה בני אדם בתוך יממה אחת, זאת בנוסף לשני מאושפזים אשר הלכו לעולמם במהלך הסופ"ש כתוצאה מהנגיף.

השניים, גברים בשנות ה-50 וה-70 לחייהם, סבלו ממחלות רקע ושהו באותו מוסד רפואי באזור העיר סיאטל, המהווה נכון לעכשיו את מוקד ההתפרצות הדומיננטי ביותר. 

בשעות אחר הצהריים אתמול, אישרה חברת אמזון כי אחד מעובדיה במשרדיה בסיאטל נמצא נושא את הנגיף. "אנו תומכים בעובד אשר נמצא כעת בהסגר", מסרה החברה בהודעתה. עוד נודע כי הוא היה בחופשת מחלה החל מתאריך ה-25 בפברואר לאחר שלא חש בטוב.

עובדים אשר היו עימו במגע בתקופה האחרונה, עודכנו והם נמצאים כעת בקשר עם אנשי הרפואה. כ-50 אלף איש עובדים במשרדי אמזון בסיאטל.

 

המרכז הרפואי קייזר פרמננט במערב לוס אנג'לס

 

מעל מאה מקרי הידבקות דווחו עד כה ברחבי ארה"ב. 42 מתוכם הם נוסעים אמריקאים ששהו בספינה היפנית דיימונד פרינסס אשר זכתה לכינוי "ספינת הקורונה". בעולם כולו, מספר הנדבקים נושק ל-90 אלף כאשר רובם הכמעט המוחלט הוא בסין, כמו גם מספר הקורבנות שחצה את רף ה-3,000.

כאמור, בארצות הברית, הנגיף דומיננטי בעיקר בחוף המערבי, במדינות כמו קליפורניה ובוושינגטון אשר בה אירעו בה כל מקרי המוות. "אנו מתמודדים עם מצב חירום מתפתח" מסרה בכירה במחלקת הבריאות במדינת וושינגטון.

באזורים אלו, תרחיש ההידבקות האקראית ההמונית הוא בעל סבירות גבוהה ביותר. לאחר שדווחה ההידבקות הראשונה בציבור בקליפורניה אמרה סוניה אנג'ל, בכירה במערכת הבריאות הציבורית במדינה כי "ציפינו למקרה שכזה. בהתחשב באופיה של קליפורניה והיחסים החברתיים והעיסקיים עם סין, אין זה מפתיע שכאן זה קרה".

למרות כל זאת, חשוב להדגיש כי מרבית החולים ובעיקר, מרבית הקורבנות הם אנשים מבוגרים וכאלו הסובלים ממחלות רקע. מעל 30,000 איש ברחבי העולם כבר הבריאו מהנגיף. 

מנגד, חרף היותו של הנגיף לא מסוכן באופן קטלני למרבית האוכלוסיה, עצם העובדה שעדיין לא פותח לו חיסון ועוצמת ההידבקות הגבוהה שיש לו אשר משפיעה על היקף התפשטותו, מהוות את הגורם הראשי להיסטריה המתרחשת בארצות הברית וברחבי העולם כולו.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE