רשויות הבריאות בדרום קוריאה מצליחות לבצע מדי יום מאות בדיקות לגילוי נגיף הקורונה, באמצעות שיטה שמזכירה את הדרייב ת'רו במסעדות המזון המהיר בארה"ב. כעת, טכניקה זו מגיעה גם למדינת וושינגטון שבה התגלו הכי הרבה מקרים של הווירוס (מלבד ניו יורק).
אחת מאנשי הצוות של המרכז הרפואי מבצעת בדיקת קורונה במטופל היושב ברכבו (צילום: UW)
כעת, לאנשי המרכז הרפואי של אוניברסיטת וושינגטון (UW) בצפון העיר סיאטל מתאפשר לבדוק כ-40 עד 50 בני אדם מדי יום. הבדיקות מתבצעות רק עבור סטודנטים, מרצים ועובדים נוספים של המוסד הלימודי, אולם לפי הדיווחים בתקשורת המקומית בכוונת האוניברסיטה להרחיב את הבדיקות לאוכלוסיות נוספות, לרבות פרמדיקים (הבאים במגע עם נשאים), עובדים בבתי חולים אחרים ועוד.
"עלינו לעבור למתכונת של בדיקות רבות, לא רק נקודתיות", מסביר ד"ר סת' כהן, מנהל המחלקה למניעת זיהומים במרכז הרפואי, "ישנה תחושה שמדובר בצעד הכרחי ודחוף", הוא הוסיף.
שלושה אוהלים בלבד, זה מה שנדרש ע"מ להקים את מרכז הבדיקות (צילום: UW)
למרבה הפלא, שיטת בדיקות הקורונה באמצעות דרייב ת'רו היא פשוטה למדי: אנשי המרכז הרפואי הקימו שלושה אוהלים באחד ממגרשי החנייה של האוניברסיטה. אוהל אחד משמש כמרכז לוגיסטי שבו ישנם חומרי חיטוי וניקוי, כפפות ועוד. שני האוהלים הנוספים מחולקים למעין מוקד שבו קובעים תור, כמו גם לאחסון של ערכות הבדיקה.
השיטה עובדת כך: המטופלים מגיעים ברכבם ולא יוצאים ממנו באף שלב. עובדי המרכז הרפואי שמבצעים את הבדיקות מגיעים עד למכונית של המטופל, דבר שהוכיח את יעילותו במניעת מגע עם נדבקים. לכן, המטופל רק פותח את חלונו, ואיש הצוות ניגש לרכב כשהוא מכוסה בחליפה מיוחדת שדרכה חיידקים לא מועברים.
בשלב זה, הרופאים מבצעים את הבדיקה באמצעות דגימה מהאף של המטופל, ובסוף של כל יום הבדיקות נשלחות למעבדה מיוחדת באוניברסיטה.
הבדיקות נשלחות למעבדה בסוף כל יום (צילום: UW)
"מה שלמדנו במגפות קודמות כמו סארס זה שהנגיף יכול להתפזר במהירות בבית חולים ולהשתיק את כל מערכת הבריאות. אנחנו מנסים להיות צעד אחד קדימה ולמנוע מזה לקרות", הסביר ד"ר כהן.
כאמור, מלבד ניו יורק, מגפת הקורונה משפיעה על מדינת וושינגטון יותר מכל מדינה אחרת: עד כה דווח על 162 מקרים וודאים של הנגיף, ו-22 מקרי מוות. כך על פי ג'יי אינזלי, מושל המדינה.