הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ממשל טראמפ לביהמ"ש העליון: החזירו את מדיניות "הישארות במקסיקו" באופן מיידי
על רקע התפרצות נגיף הקורונה ברחבי העולם, קל לשכוח את מאבק הכוחות בין הממשל הפדרלי לבין הרשויות המקומיות. הפעם מדובר במדיניות לפיה מבקשי מעמד של פליט מוחזרים למקסיקו עד מועד השימוע שלהם. בשבוע שעבר פסק ביהמ"ש לערעורים נגד מדיניות זו, אך בממשל פנו לביהמ"ש העליון כדי לקדם את הנושא מחדש

הממשל הפדרלי בראשות הנשיא טראמפ פנה לבית המשפט העליון של ארה"ב בבקשה שיאפשר את המשך קיומה של מדיניות "הישארות במקסיקו", וזאת על אף קביעת בית המשפט הפדרלי התשיעי לערעורים לפיה יש להפסיק את מדיניות זו.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


שוטר מקסיקני בצד הדרומי של הגבול (צילום: רויטרס)

 

מדיניות "הישארות במקסיקו" רלוונטית עבור כל מי שמבקש לקבל מעמד של פליט בארצות הברית. במסגרת המדיניות, אדם המבקש מעמד זה מגיע לגבול הדרומי, אך במקום שכניסתו למדינה מתאפשרת, הוא מקבל תאריך שבו עליו להתייצב בשנית בגבול. כאשר הוא מגיע בתאריך זה, הוא מובהל למעין בית משפט ארעי - לרוב באוהל - שם מתקיים השימוע הקובע אם יוכל להיכנס לארה"ב.

כאמור, בשבוע שעבר פסק ביהמ"ש הפדרלי ה-9 לערעורים נגד המדיניות. עם זאת, חשוב להסביר כי ההחלטה רלוונטית רק לקליפורניה ואריזונה (ניו מקסיקו וטקסס אינן בתחומה של בית משפט זה).

 

מאהלים של פליטים הוקמו בצדה הדרומי של הגבול (צילום: רויטרס)

 

במכתב ששלח לבית המשפט העליון, פרקליט המדינה של ארצות הברית - נואל פרנסיסקו - טען כי המדיניות "סייעה להפחית באופן דרמטי את כמות המסתננים שמנסים לחצות את הגבול, כמו גם את כמות המסתננים שבכלל מתקרבים לאזור הגבול". עוד כתב פרקליט המדינה כי ביטול המדיניות "עלול להביא למצב שבו 60 אלף מהגרים ינסו להיכנס לארה"ב".

בשבוע שעבר, שעות בודדות לאחר פסיקת בית המשפט, נוצר מצב של כאוס בגבול הדרומי, לפחות על פי הודעת משרד המשפטים: "קבוצות גדולות של מהגרים ממקסיקו החלו להופיע בכל תחנות המעבר לאורך הגבול הדרומי".

מצד אחד, המתנגדים למדיניות טוענים כי מדובר בהפרה של חוקי ההגירה הבינלאומיים, שכן מרבית הפליטים בורחים מארץ המוצא שלהם בשל רדיפה פוליטית או אחרת. לטענת המתנגדים, השהות הממושכת במקסיקו בעודם ממתינים לתאריך השימוע, בהכרח מסכן את אותם פליטים.

לעומת זאת, עם המספרים קשה להתווכח, ומאז שמדיניות זו נכנסה לתוקף נרשמה ירידה דרסטית בכמות המסתננים בגבול הדרומי. לכן, ממליץ פרליקט המדינה, לשים בצד את פסיקת ביהמ"ש ה-9 לערעורים ולדון בסוגיה בערכאה המשפטית הבכירה - ביהמ"ש העליון.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE