הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מעט מדי, מאוחר מדי? הממשל מזרים עוד 850 מיליארד דולרים לעידוד המשק
מקבלי ההחלטות בוושינגטון מודעים לכך שקריסה כלכלית מוחלטת עלולה להתרחש בכל רגע, וכי ייתכן כי הכלכלה כבר נמצאת במיתון - למרות זאת נראה כי מלבד הזרמה נוספת של כסף למשק, ותכניות חירום אין הרבה מה לעשות

לאחר השבועיים הקסטרופליים ביותר שידעה וול סטריט מאז המשבר הכלכלי הגדול של 1929, יבקש ממשל טראמפ  לאשר השבוע חבילת תמריצים נוספת על סך של כ-850 מיליארד דולרים במטרה להילחם בהשפעות ההרסניות של נגיף הקורונה על כלכלת המדינה.

כזכור, מדובר בתכנית ב', שכן בערב יום א' כבר אישר הבנק הפדרלי הזרמה של כ-700 מיליארד דולרים למשק שלוותה בהורדת הריבית לשיעור של 0% - 0.25% - הזרמה שבבוקר שלאחריה המדדים המובילים ירדו ב-13% בהבעת אי אמון חסרת תקדים בצעדי הממשל.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אמש בשעות הערב במהלך מסיבת עיתונאים שנערכה לאחר נעילת הבורסה, אפשר היה לשמוע את טראמפ הרבה פחות אופטימי מהרגיל, "אני מאמין שהמשבר יימשך עד חודשי הקיץ", אמר הנשיא שנראה כי מבין בדיוק את גודל האתגר הבריאותי והכלכלי הניצבים למול האומה, והעולם כולו.

לאחר חבילת התמרצים שאושרה ביום ראשון בשעות הערב, שר האוצר סטיבן מנוחין צפוי להיפגש שוב עם הנציגים הרפובליקנים בסנאט בשלב מאוחר יותר היום כדי להציג בפירוט את התכנית שתבקש להזריק כספים נוספים לכלכלה האמריקנית באמצעות קיצוץ במס ההכנסה, בתיאום עם הקונגרס, כך על פי דיווח של עיתון הוושינגטון פוסט.

 

 

מתוך סך החבילה, כ-50 מיליארד דולרים יכוונו להבראת תעשיית התעופה שנפגעה קשות מהגבלות הטיסה ומהחששות לגבי המצב הבריאותי בקווים הפועלים.

גם הנשיא הביע תמיכה בסיוע לחברות התעופה, "אנו נגבה את חברות התעופה במאת האחוזים, אנו מוכרחים לעשות זאת, זו לא אשמתם".

850 מיליארד הדולרים יצורפו ל-100 מיליארד דולרים שיועברו באמצעות הקונגרס כדי לספק מימון לחופשת המחלה של עובדים אמריקנים שהושפעו מהנגיף.

מנוחין אמר לסנאטורים בגבעת הקפיטול כי היה רוצה לראות חבילת תמריצים המאושרת עד לסוף השבוע. "אני חושב שההנחה היא שאם אנו נעשה משהו זה יהיה משהו גדול" אמר הסנאטור מרקו רוביו ממדינת פלורידה.

נראה כי התקווה המרכזית כרגע עבור מקבלי ההחלטות בוושינגטון, היא שבאמצעות הזרמת נזילות לכלכלה וריבית נמוכה, גם שוק המניות ייאלץ להתיישר עם מדיניות טראמפ, כרגע נראה כי הפעילות הכלכלית של אמריקה כולה הנכנסת בימים אלה יותר ויותר למצב של סגר כללי, חשובה יותר בטווח הארוך למקבלי ההחלטות מאשר מצב תיקי ההשקעות של עשירי הארץ.

לפחות במובן הזה ניתן לומר שהממשל האמריקני דואג לאזרח הקטן.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE