- מושל ניו יורק מזהיר: שיא המגפה יגיע בעוד כ-3 שבועות, זקוקים לעשרות אלפי מכונות הנשמה
- "כמו בימי מלחמה": חבילת הסיוע הגדולה בהיסטוריה יצאה לדרך
- זינוק משמעותי במספר חולי הקורונה בוואלי לוס אנג'לס: טרזנה, וודלנד הילס ושרמן אוקס בצמרת הרשימה
- 'השמעת בכורה': אריאנה גרנדה מתמרצת את מיליוני העוקבים שלה להישאר בבית
מושלים ברוב מדינות ארצות הברית פנו בימים האחרונים לקונגרס בבקשה לקבל סיוע כלכלי בהול מעבר לחבילת סיוע החירום שעליה הסנאט סיכם מוקדם יותר היום, וזאת בעקבות כמות חסרת תקדים של בקשות שהוגשו לקבלת דמי אבטלה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
ביום חמישי הקרוב צפוי משרד העבודה בוושינגטון לפרסם את הנתונים הרשמיים אודות כמות הבקשות לקבלת דמי אבטלה שהוגשו ברמה הלאומית, אך במבט חטוף על נתונים שפורסמו ע"י הרשויות המקומיות ניתן להבין את הקושי הרב העומד מולן.
כך למשל, משרד המושל בפלורידה פרסם כי קיבל 21 אלף בקשות רק ביום שני האחרון, ו-18 אלף בקשות נשלחו יום קודם לכן. לשם השוואה, הממוצע בפלורידה עומד על 250 עד 1,000 בקשות לקבלת דמי אבטלה מדי יום. בניו ג'רזי המצב גרוע עוד יותר, ובאחד מהימים בשבוע שעבר הוגשו 15 אלף בקשות לקבלת דמי אבטלה - כמות שהביאה לקריסת האתר של משרד העבודה המקומי.
בקליפורניה שבה המושל הכריז על מדיניות "הישארות בבית" התקבלו בממוצע 106 אלף בקשות חדשות במהלך השבוע האחרון. דהיינו, בתוך פרק זמן של שבוע ימים התקבלו כ-750 אלף בקשות לקבלת דמי אבטלה - כ-3.8% מכלל תושבי המדינה המוזהבת.
משרד העבודה בניו יורק לא מקבל קהל ומפנה את התושבים לאתר האינטנרט (צילום: AP)
לפי ההערכות, ברחבי ארה"ב הוגשו בשבוע האחרון יותר מ-3 מיליון בקשות לקבלת דמי אבטלה - כמות הגדולה פי 5 מהשבוע הגרוע ביותר במהלך תקופת השפל הגדול לפני כ-90 שנה.
מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם, הדגיש כי המדינות זקוקות לסיוע מיידי מהקונגרס, והוא אף שוחח על כך ישירות עם הנשיא טראמפ: "אנחנו מדברים על חובות שעלולים לטפס לגובה של עשרות מיליארדי דולרים, ולכן זה חיוני שהמדינות ידעו שיש להן תמיכה מצד הממשל הפדרלי", הוא הסביר.