יועצים מדעיים ובכירי מודיעין בריטים הודיעו לראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון כי סין מחפה על הממדים האמיתיים של מגיפת הקורונה אשר הינה לדעתם חמורה מבחינה סטטיסטית בלפחות פי 40 מאשר המספרים הרשמיים של ממשלת סין מדווחים. בנוסף לכך סין על פי אותם בכירים בבריטניה מנסה להשיג יתרון כלכלי על פני מדינות אירופה וארה"ב באמצעות שליחת ציוד רפואי פגום למדינות המערב וזאת במסווה של קמפיין תדמיתי של "סיוע" למדינות אלה.
מפעל ייצור מסכות בסין (אפוק טיימס)
על פי דיווח של עיתון הדיילי מייל "מר ג'ונסון הוזהר מהסטטיסטיקות הסיניות", ומקור בכיר בממשלת בריטניה מסר כי "ישנו קמפיין דוחה של דיסאינפורמציה שהינו לחלוטין בלתי מקובל, הסינים יודעים שהם עשו משהו רע, ובמקום להודות בכך הם מפיצים שקרים, אנו נחזור לשולחן השרטוטים הדיפלומטי לאחר המגיפה 'לחשוב מחדש על היחסים' זה בלשון המעטה מה שנעשה".
מזה למעלה מחודש רבים במדינות המערב מעריכים כי סין אינה מספרת את האמת ביחס לנגיף. מחקר של אוניברסיטת סאות'האמפטון גילה כי אם הדיקטטורה הקומוניסטית הייתה מגיבה מהר יותר, אזי מניעה כמעט מוחלטת של התפשטות הנגיף הייתה מתאפשרת, ובכך גם מניעת הפיכת ההתפרצות לבעיה עולמית.
החוקרים באוניברסיטה הבריטית אף מעריכים כי הפריצה הראשונה של הנגיף מחיה לאדם התרחשה כבר בחודש אוקטובר, כאשר הם מסיקים כי בחודש דצמבר ממשלת סין כבר הורתה למדעניה להרוס ראיות המצביעות על הימצאותו של נגיף חדש, ראיות שהיו אמורות להיות גלויות לעייני בכירי ה-CDC שביקרו באותה עת בסין.
במקום לעשות את הצעדים המתבקשים, השתיקה ממשלת סין את התפרצות המגיפה והורתה רק ב-23 בינואר, כחודשיים לאחר ההתפרצות הראשונית על הטלת סגר על העיר ווהאן בת 11 מיליון התושבים, תוך שהיא מענישה רופאים המנסים להעביר מידע אודות הנגיף. ואכן, מדענים רבים נעלמו, תוך שממשלת סין ממשיכה לטעון עד אמצע חודש ינואר כי הנגיף אינו מסוגל לעבר במגע בין בני אדם.
אילוסטרציה
אך נכון לרגעים אלה נדמה כי החדשות המטרידות מכל מגיעות מפי בכירי ממשל בלונדון הסבורים כי "סין מנסה לבנות את כוחה הכלכלי בזמן המגיפה באמצעות הצעות ל''סיוע'' ושליחת אלפי טונות של ציוד רפואי פגום".
בספרד, שהינה המדינה בעלת מספר החולים הרביעי בגובהו בעולם, הממשלה המקומית רכשה כ-640,000 ערכות בדיקה מסין רק כדי לגלות כי הערכות מזהות נכונה רק ב-30% מהזמן, כך לפי עיתון אל-פאיס הספרדי. בצ'כיה אשר רכשה כ-150,000 ערכות בדיקה מסין, התגלה כדברי אחר הרופאים כי "כ-80% מהערכות היו פגומות", במדינות אחרות כטורקיה, גיאוגריה והולנד התקבלו דיווחים מרובים ממספרי כלי תקשורת וגורמי ממשל על ציוד רפואי פגום שנשלח מסין כ'מחווה' או שנרכש בכסף ממשלתי ושרק פגע במאמצי המלחמה בנגיף.
ובתוך כך נשאלת השאלה, האם מדינות אלה שמרביתן ביקשו לשמר על יחסים תקינים וחיוביים עם סין, ששתקו בנוגע להפרת זכויות האדם במדינה זו, ושהמשיכו לייצא ולייצר בסין, האם הן יהיו נכונות לבצע את 'שינוי הדיסק' שביצע ממשל טראמפ? במיוחד אחרי החשדות הגוברים ביחס להתנהלות הבעייתית של בייג'ינג?
הזמן יגיד.