ירידה של 8.7% נרשמה בנתוני המכירות הקמעונאיות ברחבי ארצות הברית במהלך חודש מרץ, וזאת על רקע משבר הקורונה שהוביל לכך שיותר מ-90% מהתושבים נמצאים תחת הנחיה להישאר בבתים.
אילוסטרציה (צילום: AP)
הירידה העצומה גדולה באופן משמעותי לזו שנרשמה בנובמבר 2008 - להזכירכם שיא תקופת המשבר הכלכלי העולמי - כ-3.9%. למעשה, מדובר בירידה הגדולה ביותר שנרשמה במכירות הקמעונאיות מאז 1992, אז החלה ממשלת ארצות הברית לעקוב אחר הנתון.
לפי הנתונים הרשמיים שפורסמו ע"י משרד המסחר מוקדם יותר היום (רביעי), תעשיית הרכבים רשמה ירידה של 25.6% במכירות. חנויות הביגוד ספגו מהלומה קשה עוד יותר, והן דיווחו על ירידה של 50.5% במכירות. מסעדות וברים נפגעו אף הן (מסעדות פועלות אך ורק במתכונת של טייק אוויי ומשלוחים, ברים נסגרו לחלוטין) ודיווחו על ירידה של 27% בהכנסות.
העובדה שמאות מיליוני אמריקאים נאלצים להסתגר בבתים גרמה לפגיעה קשה במדד אמון הצרכנים. מדובר בנתון שאינו מעודד במיוחד, בייחוד בהתחשב בעובדה שהוצאות הצרכנים "מחזיקות" כשני-שליש מהכלכלה האמריקאית.
רשתות המזון דווקא משגשגות במהלך ימי המשבר (צילום: Getty Images)
באופן צפוי, תעשיית רשתות השיווק דווקא משגשגת במהלך תקופה זו, ובחודש מרץ נרשמה עלייה של 26% בנתוני המכירות הקמעונאיות.
למרות נתוני המכירות הקשים, כלכלנים רבים מעריכים כי הנתונים לא משקפים את תמונת המצב המלאה. תעשיות רבות שנפגעו במהלך המשבר, למשל תעשיות המלונאות והתעופה, לא נכללות בדו"ח.