יתכן כי מאות אלפי תושבים במחוז לוס אנג'לס נדבקו בנגיף הקורונה, גם אם הם לא הרגישו בתסמינים המלווים במחלת COVID-19, כך עולה מהתוצאות הראשוניות של מחקר מקומי שבחן כיצד הגוף יוצר נוגדנים לנגיף.
(צילום: מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס / USC)
חוקרים באוניברסיטת דרום קליפורניה (USC) עבדו במקביל לאנשי מחלקת בריאות הציבור המחוזית, והם בחנו 863 דגימות דם אקראיות של תושבים (שכמובן התבקשו להתנדב למחקר). ב-2.8% עד 5.6% מהנבדקים אותרו נוגדנים לנגיף שכבר היו קיימים במערכת הדם, כך הסבירה מנהלת המחלקה, ד"ר ברברה פרר.
טווח זה, 2.8% עד 5.6%, מתורגם ל-221 אלף עד 442 אלף תושבים שיתכן שנדבקו בנגיף וכלל לא ידעו זאת. חשוב להסביר כי המחקר נעשה בתחילת החודש, כך שהמסקנות רלוונטיות עבור ה-9 באפריל בלבד. לכאן או לכאן, מדובר בהרבה יותר מקרים של הידבקות בקורונה ממה שדווח עד כה במחוז, כ-14 אלף.
USC-LA County Study: Early Results of Antibody Testing Suggest Number of #COVID-19 Infections Far Exceeds Number of Confirmed Cases in Los Angeles County. Visit https://t.co/ykORK5zq65 for more pic.twitter.com/2Yw6mZ6D5j
— LA Public Health (@lapublichealth) April 20, 2020
"למרות שבכל יום אני מדווחת על אלפי תושבים שאובחנו כנשאי הנגיף, בדיקות סרולוגיות מראות שמאות אלפים כבר הצליחו לייצר נוגדנים לקורונה, וזאת מכיוון שהם נדבקו בנגיף בשלב מסוים במהלך החודשים האחרונים", הסביר ד"ר פרר, והוסיפה כי המחקר עלול להצביע על כך שכמות חולי הקורונה בארה"ב כולה גבוהה עד פי 55 ממה שדווח עד כה - כ-800 אלף.
(צילום: מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס / USC)
לדעת החוקרים מ-USC, קיים צורך במחקרים נוספים על מנת לקבוע האם אדם בעל נוגדנים הוא גם חסין מפני הידבקות, ואם כן באיזה מידה.
מחקר זה הוא אחד הראשונים שבוצעו בארה"ב במהלך המשבר הנוכחי, ולמרות שנרשם שיפור ניכר בכל הקשור למערך הבדיקות לזיהוי הנגיף, חשוב להסביר כי בדיקות סרולוגיות שונות לחלוטין. המטרה שלהן היא לאתר "חולים לשעבר", כאלה שהצליחו להתגבר על ההידבקות בנגיף (גם במקרים שהם כלל לא ידעו כי הם נשאים).
(צילום: מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס / USC)
על כך ביקשה ד"ר פרר להבהיר כי "קיומם של נוגדנים בגוף כלשהו לאו דווקא מעיד על כך שמדובר באדם חסין. חייבים לחקור את הנושא עוד יותר", היא הוסיפה.
אומנם מדובר במחקר מייצג, אך ראוי להזכיר כי גודל המדגם - כמה מאות בני אדם - לא מאפשר לקבוע דבר באופן חד משמעי. עם זאת, ד"ר פרר ציינה כמה נקודות מעניינות בכל הנוגע לחלוקה הדמוגרפית.
מתוך כ-900 נבדקים, כ-6% מאלו שבהם נמצאו נוגדנים היו גברים, וזאת לעומת כ-2% בלבד בקרב הנשים. בחלוקה לקבוצות גיל ניתן לראות כי נוגדנים נמצאו ב-2.4% מבני 18 עד 34, 5.6% בקרב בני 35 עד 54 ו-4.3% בקרב בני 55 ומעלה.
נוגדנים אף נמצאו ב-7% מהנבדקים האפרו-אמריקאים, 6% מהנבדקים הלבנים, 4.2% מהנבדקים ממוצא אסייתי ו-2.5% בקרב הנבדקים ממוצא היספאני.
(צילום: מחלקת בריאות הציבור במחוז לוס אנג'לס / USC)