הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
רשתות השיווק העבירו מסר הרגעה: אספקת המזון התייצבה
אחרי שבועות ארוכים שבהם מדפים שלמים נותרו ריקים, רשתות מובילות כמו קרוגר, וולמארט וווגמנ'ס מדווחות על חידוש המלאי של כמעט כל המוצרים המבוקשים. דברים מסוימים, למשל ג'ל חיטוי לידיים, עדיין קשים להשגה. דוברת תעשיית המזון: "מה שהצרכנים חוו היה מחסור זמני בגלל שמוצרים מסוימים, למשל נייר טואלט וביצים, הפכו למבוקשים יותר. לא מדובר בהיעדר של היצע, אלא בביקוש חריג"

אספקת המזון ברחבי ארצות הברית מתייצבת, אך הצרכנים מחוף לחוף ייאלצו להפגין איפוק ברכישת מוצרים מסוימים על מנת לוודא שמגמה זו תימשך, כך טוען רודני מק'מלן, מנכ"ל רשת הסופרמרקטים "קרוגר".

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

מק'מלן התארח מוקדם יותר היום (רביעי) בתוכנית "גוד מורנינג אמריקה" וסיפר כי "אתמול הסתובבתי באחד הסניפים שלנו וראיתי שיש נייר טואלט, מגוון רחב של מוצרי בקר ועוף, ממש הכל", הוא הסביר, אך הוסיף כי בכל זאת נרשמים מחסורים במוצרים מסוימים: "בכל הנוגע לחומר חיטוי לידיים, תידרש המתנה קצרה נוספת".

חשוב להסביר כי חידוש אספקת המזון ושאר המוצרים המבוקשים בסופרמרקטים, אינו מתרחש רק בסניפי קרוגר (שהיא גם הבעלים של רשתות כגון ראלפ'ס ו-Food4Less). לסלי שרשין, נשיאת התאחדות תעשיית המזון (The Food Industry Association, או FIA), הסבירה כי התקבלו דיווחים דומים גם מרשתות כמו וולמארט, ווגמנ'ס, אלברטסונס ופובליקס.

שרשין ביקשה לבהיר כי "אין מחסורים כלשהם באספקת המזון. מה שהצרכנים חווים זה מחסור זמני בגלל שמוצרים מסוימים, למשל נייר טואלט וביצים, הפכו למבוקשים יותר. לא מדובר בהיעדר של היצע, אלא בביקוש חריג", היא הסבירה.

 

פחות באים לסניף, אך קונים יותר בכל ביקור (צילום: Shutterstock)

 

כך למשל, ברשת ווגמנ'ס (המוכרת בעיקר לתושבים בצפון-מזרח המדינה) הודו כי הביקוש הגבוה בשבועות הראשונים של המשבר הוביל לכך שמדפים שלמים נותרו ריקים ממוצרים, אך כעת המדפים מתחילים להתמלא מחדש.

"העלייה המפתיעה בביקוש אומנם 'איתגרה' את אספקת המזון, אבל אט אט אנחנו רואים שהכל חוזר לשגרה. ויתרה מכך, אנחנו בטוחים בכך שניתן לייצב את אספקת המזון מבלי לפגוע בביקוש", נמסר מרשת ווגמנ'ס.

עם זאת, ב-FIA ציינו כי יתכן שלפחות חלק ממותגי המזון המובילים בכל זאת יחוו בעיות באספקה, אך בו בזמן הוסבר כי מוצרים של מותגים פחות פופולאריים ימלאו את החלל שנוצר.

 

הכניסה לסניף וולמארט במיאמי, מוקדם יותר החודש (צילום: Getty Images)

 

המשבר אף גרם לשינויים בהרגלי הקניות של רבים בארה"ב. כך למשל, בווגמנ'ס הסבירו כי "לקוחות מגיעים לחנות בתדירות נמוכה, אך בכל פעם הם קונים הרבה יותר מהרגיל". קרוגר ו-וולמארט דיווחו על מגמות דומות, ובוולמארט אף הצביעו על כך שנרשמה עלייה של מאות אחוזים במכירות של שימורים, ולמעשה כל מוצר שאינו פג תוקף בתוך ימים או שבועות.

"הלקוחות לא רק מחפשים מוצרים בעלי חיי מדף ארוכים במיוחד, הם גם מחפשים מוצרים שיסייעו לשמור על מזון. אנחנו רואים עלייה במכירות של מקפיאים קטנים, קופסאות פלסטיק לאחסון אטום ועוד", נמסר מוולמארט.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE