הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
בעקבות כוונתה להעניק דמי אבטלה לשוהים בלתי חוקיים: תביעת ענק הוגשה נגד קליפורניה
כ-75 מיליון דולר מכספי הציבור הוקצו לטובת תשלום דמי אבטלה למהגרים שאינם חוקיים, אך ארגון שמרני במדינה טוען כי המושל חרג מסמכותו. "מדובר בכספי ציבור, לא קרן פרטית של המושל", אמר המנכ"ל

מלכ"ר שמרני בשם "המרכז לחירות אמריקאי" (Center for American Liberty) הגיש השבוע תביעה כנגד קליפורניה והעומד בראשה, המושל גאווין ניוסאם, וזאת בעקבות ההחלטה להקצות 75 מיליון דולר מכספי הציבור לטובת דמי אבטלה עבור מהגרים הנמצאים בארה"ב באופן לא חוקי.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

במסמכים שהוגשו לבית המשפט העליון של קליפורניה בסקרמנטו, הארגון דורש לשהות את המהלך בטענה שהחוק המקומי והפדרלי אוסר העברת דמי אבטלה לשוהים בלתי חוקיים. 

כזכור, מוקדם יותר החודש הודיע ניוסאם כי קליפורניה תהפוך למדינה האמריקאית הראשונה שמעניקה דמי אבטלה ללא כל קשר למעמד החוקי של מבקש הבקשה. בזמנו הוסבר כי התוכנית תמומן באופן חלקי ע"י משלם המסים, כאשר שאר הסכום גוייס באמצעות תרומות.

לפי ההערכות, ברחבי קליפורניה חיים כיום שני מיליון מהגרים שנכנסו לארה"ב באופן לא חוקי, ביניהם גם לא מעט ישראלים. אותם שוהים בלתי חוקיים אינם זכאים לקבל את כספי הסיוע כפי שהובטח לתושבים במסגרת חקיקת החירום שאושרה בקונגרס. חשוב להסביר כי הם אינם זכאים הן לכספי הסיוע הישירים והן לתוספת של כ-600 דולר לדמי האבטלה (שגם היא התקבלה באמצעות החקיקה).

 

 

המושל הסביר את ההחלטה ואמר: "אנחנו מרגישים תחושת הכרת תודה עבור אלה שחיים תחת איום הגירוש ועדיין פועלים כדי לענות על צרכים החיוניים של עשרות מיליוני התושבים". ניוסאם אף ציין כי כ-10% מכלל כוח העבודה של קליפורניה הינם מהגרים לא-חוקיים, ולדבריו הם עומדים מאחורי כ-2.5 מיליארד דולר ששולמו כמס הכנסה ומסי קנייה.

במסגרת התוכנית, כ-150 אלף בוגרים יזכו למענק של כ-500 דולר כאשר העלות הראשונית - כ-75 מיליון דולרים - תמומן ע"י משלם המסים במדינה המוזהבת. כ-50 מיליון דולרים נוספים צפויים להיתרם (עד כה גויס סכום של כ-5.5 מיליון דולר) מצד ארגונים רבים, ביניהם קרן צ'אן צוקרברג (של מייסד פייסבוק ואשתו).

 

מושל קליפורניה, גאווין ניוסאם (צילום: AP)

 

באופן מעניין ביותר, מי שנרשמו כתובעים במסמכים שהוגשו לבית המשפט הם ג'סיקה מרטינז וריקרדו בניטז. מרטינז מכהן כיום כמועצת עיריית וויטייר, ואילו בניטז הוא מהגר מאל סלבדור שקיבל אזרחות אמריקאית. שניהם רפובליקנים ושניהם מתכוונים להתמודד עם מושבים בבית הנבחרים המקומי בנובמבר (מרטינז במחוז ה-57, בניטז במחוז ה-39 שבוואלי לוס אנג'לס).

חרמיט דילון, מנכ"ל "המרכז לחירות אמריקאי" ועורך דינו במקצועו, מסר כי "רק הרשות המחוקקת יכולה להחליט כיצד לתקצב את כספי משלמי המסים, לא מדובר בקרן אישית של המושל", הוא כתב.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE