הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מפעלי מזון הוגדרו כעסק חיוני ע"י הנשיא, העובדים מאיימים בשביתה
מאות עובדים בתעשיית הבשר אובחנו כנשאי הקורונה, ועשרות מתו בעקבות הידבקות בנגיף, ועל כן ניתן להבין את החשש הכבד שקיים בקרב מרבית העובדים. מאידך, ניתן גם להבין את רצון הממשל לוודא שאספקת המזון לא תיפגע, בייחוד לאור מה שקרה בסופרמרקטים בימים הראשונים של המשבר

הנשיא טראמפ חתם אתמול (שלישי) על צו מיוחד כחלק מחוק הייצור לצורכי ביטחון, שבמסגרתו חברות הענק בתעשיית הבשר האמריקאית יחויבו להמשיך בפעילות השוטפת במהלך ימי משבר הקורונה.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


עובדי טייסון באיווה מפגינים נגד המשך פעילות המפעל (צילום: רויטרס)

 

כזכור, בתחילת השבוע הזהירה ענקית המזון, טייסון פודס, כי המגפה העולמית עלולה לפגוע קשות בתעשייה: "שרשרת אספקת המזון אט אט נשברת", כתב יו"ר התאגיד, ג'ון טייסון, במודעה שפורסמה בראשית השבוע בשלושה עיתונים: ניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט ו-Arkansas Democrat-Gazette.

חשוב להבין את הרקע לאזהרה החריגה הזו: לטייסון פודס יש כ-100 אלף עובדים בארה"ב, ובשבוע שעבר החברה הורתה לסגור שני מפעלים (באיווה ובאינדיאנה), וזאת כדי לאפשר לעובדים לעבור בדיקות לאבחון נגיף הקורונה.

ראוי לציין כי ההחלטה לסגור את המפעל באיווה התקבלה לאחר שבועות של לחץ ציבורי גדול שהופעל כנגד טייסון, ובעיקר לאחר שמרבית העובדים הודיעו שהם חולים. רשויות הבריאות המקומיות הסבירו כי מחצית חולי הקורונה במחוז (יותר מ-180) הם עובדי המפעל.

 

 

עובדי טייסון - בייחוד בשני המפעלים שנסגרו - טוענים שהחברה לא עשתה מספיק על מנת למנוע את התפשטות הנגיף בקרב העובדים. מרביתם אף טוענים כי כלל לא ניתן למשור על ריחוק חברתי במפעלים. כעת, לאחר שהנשיא חתם על הצו, רבים מהעובדים במפעלים הללו לא מתכוונים להגיע למשמרת הבאה.

אחד העובדים במפעל באיווה סיפר כי לדעתו "מדובר בטירוף מוחלט, אני לא מבין איך כולם יכולים לחזור לעבודה, ואני אופתע לראות אם רוב העובדים יסכימו לשוב למפעל", הוא אמר בשיחה לתקשורת המקומית, והוסיף כי הוא בעצמו עדיין מתאושש ממחלת ה-COVID-19 שנוצרה בעקבות הידבקות בקורונה.

 

אחת המודעות שפורסמה במהלך סוף השבוע (צילום: וושינגטון פוסט / AP)

 

מצד אחד, הפגיעה הכלכלית של משבר הקורונה ברורה לחלוטין, וניתן להבין את הרצון של הנשיא (ושל רבים אחרים) לוודא שאספקת המזון תישמר, בייחוד לאור הפאניקה ההמונית שנוצרה בתחילת המגפה כאשר מוצרים כמו נייר טואלט וחומר חיטוי לידיים היו פחות זמינים בחנויות.

אך מאידך, לא ניתן להתעלם מהסכנה שהעובדים עלולים להיחשף אליה: עד כה נסגרו מפעלים בודדים בארה"ב, כאשר לפי הדיווחים מאות עובדים בתעשייה אובחנו כחולי קורונה. אם לא די בכך, לפי איגוד העובדים United Food and Commercial Workers (המייצג כ-1.27 מיליון עובדים בארה"ב וקנדה) המשבר גבה את חייהם של לפחות 20 עובדים בתעשייה.

רק הבוקר נודע כי טייסון נאלצת לסגור מפעל נוסף, הפעם בקנטקי, לאחר ש-74 מתוך 1,300 העובדים אובחנו כחולי קורונה.

רון צ'פמן, מנהל המפעל, הסביר כי הסגירה תימשך עד יום שני הקרוב, לכל הפחות, וזאת כדי לאפשר לבצע ניקיון יסודי: "כחברה המייצרת מזון, חיטוי המפעל הוא נושא חשוב ביותר. במקביל, נמשיך לעשות ככל הניתן כדי להגן על העובדים שלנו", הוא אמר.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE