הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"השפעה חיובית ברורה": תרופה ניסיונית עשויה לסייע לחולי קורונה
ד"ר פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות, הציג את המסקנות של מחקר שממנו עולה כי נטילת תרופת הרמדסיביר צמצמה באופן משמעותי את זמן ההחלמה. בעקבות כך, ב-FDA בודקים את האפשרות להעניק אישור חריג ומזורז ליצרנית

תרופה ניסיונית של חברת גיליאד סיאנסז (Gilead Sciences) עשויה לסייע לחולי קורונה, כך אמר מוקדם יותר היום (רביעי) ד"ר אנתוני פאוצ'י, מנהל המכון הלאומי לאלרגיות ומחלות זיהומיות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


ד"ר פאוצ'י באחת ממסיבות העיתונאים שנערכו בבית הלבן (צילום: AP)

 

ד"ר פאוצ'י הצביע על מחקר רחב היקף שבו השתתפו יותר מאלף בני אדם: "מסקנות המחקר מצביעות על השפעה חיובית, משמעותית וברורה בעקבות נטילת רמדסיביר, בכל הנוגע לצמצום זמן ההתאוששות מהמחלה", הוא אמר.

חשוב להסביר כי בדרך כלל, תוצאות של מחקרים ניסיוניים מסוג זה מתפרסמות בכתבי עת מדעיים ורפואיים רק לאחר ביקורת עמיתים. במחקר שבחן את השפעות תרופת הרמדסיביר טרם הגיעו לשלב הזה, אך לדברי ד"ר פאוצ'י, המסקנות הן כה טובות ש"קיימת חובה אתית ליידע את מי ששייך לקבוצת הפלצבו, כדי שאלו יקבלו גישה לתרופה עצמה".

עוד הסביר ד"ר פאוצ'י כי המחקר הפחית כשליש מזמן ההתאוששות שנדרש בעקבות הידבקות בנגיף: אלו שקיבלו את התרופה זכו להשתחרר מבית החולים לאחר 11 ימי אשפוז, בממוצע, וזאת לעומת 15 ימי אשפוז בקרב קבוצת הדמה.

 

תרופת הרמדסיביר המיוצרת ע"י גיליאד סיאנסז (צילום: Shutterstock)

 

"אין לי כל ספק שהתרופה הזה יכולה 'לחסום' את הנגיף", אמר מי שמכהן כמנהל המכון הלאומי לאלרגיה ומחלות זיהומיות מאז 1984. ד"ר פאוצ'י אף הוסיף כי המחקר מעיד על כך שהשימוש בתרופה מקטין את הסיכוי למות בעקבות המחלה, אולם נדרשת בדיקה יסודית יותר על מנת לקבוע את העניין באופן חד משמעי.

ראוי לציין כי על אף האופטימיות שד"ר פאוצ'י מגלה (ויש להזכיר כי מדובר באדם שבדרך כלל מתנהג בצורה מאופקת ונמנע מלצאת בהצהרות), מוקדם יותר היום פורסמו שני מחקרים נוספים שבחנו את השפעות הרמדסיביר, והן חושפות ממצאים סותרים לאלו שהוצגו ע"י פאוצ'י.

 

 

כך למשל, מחקר שנערך ע"י יצרנית התרופות עצמה - גיליאד סיאנסז - לא מצא הבדלים בין נבדקים שקיבלו את התרופה במשך חמישה ימים, לעומת כאלו שקיבלו אותה במשך עשרה ימים. מחקר נוסף שפורסם בכתב העת הרפואי המכובד The Lancet, מצא כי התרופה כלל לא השפיעה על שיעור התמותה. יתרה מכך, מחקר זה טען כי לא נמצאה הוכחה לכך שהתרופה מסייעת בטיפול ב-COVID-19.

 

נכון להיום, התרופה אינה מאושרת לשימוש ע"י ה-FDA (מתוך אתר מנהל המזון והתרופות)

 

בין אם תימצא כיעילה במאבק בקורונה או לא, תרופת הרמדסיביר אינה מאושרת לשימוש בשלב זה ע"י מנהל המזון והתרופות האמריקאי (FDA). עם זאת, לפי הפרסומים ב"ניו יורק טיימס", ההתלהבות שגילה ד"ר פאוצ'י בעקבות המחקר עשויה להוביל לכך שה-FDA יעניק אישור מזורז לשימוש בתרופה.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE