הזרועות הפיננסית של פורד ו-GM מתקרבות להפסדים של מיליארדים עקב הצניחה במחירי המכוניות המשומשות.
על אף שהמכה הייתה צפויה מזה מספר שבועות, הצניחה במחירים החמירה, ומהירות ועומק הירידה גדולים בהרבה מתחזיות האנליסטים.
על פי המידע מאמצע החודש נראה כי מחירי המכוניות המשומשות ירדו ב-11.8% בשבועיים הראשונה של אפריל, ירידה שוברת שיאים על פי בלומברג.
מפעל GM (צילום: אוטוקאר)
ריאן ברינקמן מבנק ההשקעות ג'יי פי מורגן העריך כי "המפסידים האמיתיים ממצב העניינים הם חברות הליסינג, ויחידות המימון של יצרניות הרכב האמריקאיות הגדולות. אם המחירים ירדו בסוף הרבעון השני ביותר מ-10%, ההפסדים יהיו כ-3 מיליארד דולרים ל-GM פייננשל, וכ-2.8 מיליארד דולרים לפורד קרדיט".
האנליסטים צפו ירידה של בין חמישה לשבעה אחוזים במחירי המכוניות המשומשות, כאשר לפני מספר ימים בלבד GM דיווחה כי היא מתכוננת לירידה של ארבעה אחוזים.
הצניחה מגיעה כתוצאה מכך שהמכירות הפומביות של רכבים משומשים נעצרו כליל, והמכוניות מתחילות להצטבר במגרשים, כך לפי בלומברג.
אך למען האמת, הירידה במחירים הינה רק בעיה אחת מני רבים של היחידות הפיננסיות של חברות הרכב, העלולות לחוות מחיקה של חוזי הליסינג שלהן. החברות פועלות תחת ההנחה כי ערך המכונית ישמר, ועתה הן עלולות למצוא עצמן עם חוזים שאינם שווים את הערך המקורי שלהם.
לחברת GM יש רכבים מושכרים בסך כ-30.4 מיליארד דולרים במאזניה החשבונאיים, וכל ירידת ערך של אחוז אחד, משמעותה הפסד של כ-304 מליון דולרים לחברה.
מדד מחירי המכוניות המשומשות, המראה צניחה (קרדיט: מנהיים/בלומברג)
בדומה ליצרניות הגדולות, גם חברות השכרת הרכב צפויות להפסיד כסף רב כשיבואו לרענן את ציי הרכב.
הרץ (שנמצאת על סף פשיטת רגל), איוויס ואנטרפרייז, כולם ביקשו סיוע בהלוואות, ובהנחות מס ממשרד האוצר.
אנליסט חברת ג'פריס, חמאז מזארי הבהיר, "עבור הרץ, כל עלייה של אחוז בעלות החזקת הצי גורם לירידה של כ-20 מליון דולרים בהכנסות לפני מסים, החזרי ריבית וירידת ערך".
מניית הרץ ספגה מכה קשה, ויש המשערים כי ייתכן וזוהי נקודת השפל שלה.