הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
רמז לבאות? דלתא איירליינס מוציאה את דגמי הבואינג 777 משירות
משבר הקורונה הביא לכך שקווים בינלאומיים רבים בוטלו, וכעת אחת מחברות התעופה הגדולות בארה"ב שולחת מסר ברור לפיו הביקוש לטיסות אלה לא צפוי לחזור בקרוב. "אני מבין שתהיה השפעה ישירה על טייסים, צוותי האוויר והמכונאים", כתב מנכ"ל החברה, "אך המטרה העיקרית של השנה היא 'לעצור את הדימום' הפיננסי"

בזמן שמדינות רבות בארצות הברית אט אט פותחות מחדש את המשק שלהן, בתעשיית התעופה נערכים לשנים הבאות שבהן רמת הביקוש צפויה להיות נמוכה ביותר. מוקדם יותר היום (חמישי) הודיעה דלתא איירליינס כי משבר הקורונה יביא להוצאתם משירות של כלל דגמי הבואינג 777.

אם לא די בכך, החברה העבירה מסר מדאיג ביותר: בעוד כמה חודשים, דלתא עלולה למצוא את עצמה עם אלפי טייסים מיותרים, דבר שעלול להוביל לגל פיטורים עצום.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


בואינג 777 של דלתא נוחת בתל אביב (צילום: Shutterstock)

 

בהודעה שנשלחה בין ראשי החברה, המנכ"ל אד בסטיאן הסביר כי המטרה הנוכחית של החברה היא להוריד את ההוצאות היומיות, שכזכור עלו באופן ניכר בעקבות העובדה שמאות מטוסיה נמצאים באחסון ברחבי המדינה. עוד הסביר בסטיאן כי דלתא מוציאה כעת 50 מיליון דולר מדי יום בשל המשבר, אך הוא הוסיף כי מדובר בחצי מההוצאות היומיות שנרשמו בתחילת המגפה.

"המטרה הפיננסית העיקרית של שנת 2020 היא 'לעצור את הדימום' ולהגיע למצב שאין לנו הוצאות על אחסון. המשמעות היא שבשנתיים-שלוש הקרובות, ניאל להתמודד עם צי מטוסים קטן ופחות טיסות, בהתאם לירידה הניכרת בביקוש", הסביר המנכ"ל.

המשבר אומנם פגע בכלל התעשייה, אולם הביקוש לטיסות בינלאומיות צנח הרבה יותר מאשר הביקוש לטיסות פנים. בעקבות כך, חברות תעופה נאלצו לבטל טיסות רבות. בסטיאן הצביע על ירידה זו כסיבה העיקרית להוצאת המטוסים שעליה הכריז:

"הטיסות הבינלאומיות ישובו באופן איטי והדרגתי, וביחד איתן גם הביקוש יגיע באופן איטי והדרגתי. לכן קיבלנו החלטה קשה ביותר, להוציא משירות באופן קבוע את כל צי מטוסי הבואינג 777 - 18 מטוסים סך הכל - עד סוף השנה". עוד הסביר המנכ"ל כי מטוסים אלה יוחלפו בדגמים "יעילים יותר מבחינת תצרוכת הדלק", למשל מטוסי איירבס A330 ו-A350.

"אני יודע שההוצאה משירות של מטוס כה איקוני כמו ה-777 אינה החלטה קלה, ואני מבין שתהיה השפעה ישירה על טייסים, צוותי האוויר והמכונאים", המשיך המנכ"ל. עוד מסר בסטיאן כי הוחלט להוציא שני דגמים נוספים משירות - MD-88 ו-MD-90. חשוב להסביר כי דגמים אלה הינם קטנים באופן משמעותי, ודלתא גם ככה תכננה להוציא אותם משירות, כך שבפועל מדובר רק בזירוז של התהליך.

הוצאת צי מטוסי ה-777 משירות אינה תוביל לשינויים בקו לישראל, שכן בשנים האחרונות החברה מפעילה את הטיסות באמצעות דגמי איירבס A330 (בעבר החברה טסה לארץ עם מטוסי 777).

 

כל 18 מטוסי ה-777 של דלתא יוצאו משירות עד סוף השנה (צילום: Shutterstock)

 

כאמור, אחת ההשלכות שממנה רבים חוששים היא גל הפיטורים הצפוי של אלפי טייסים. ג'ון לוטר, סמנכ"ל המבצעים בדלתא, הפיץ השבוע הודעה בקרב טייסי החברה, ובה כתב כי "בהתבסס על הביקוש הצפוי בחודשי הסתיו, ההערכות הן שיהיו לנו 7,000 טייסים יותר ממה שנצטרך".

הוא אף הסביר כי "אני מבין שמדובר במספר מדאיג, ולכן זה חשוב שנדגיש כי בכוונתו לעשות התאמות לפי הביקוש לטווח הארוך. כשנגיע לרבעון השלישי של 2021, הנתון כבר ירד ל-3,000", הוא כתב, וציין כי יעשו ניסיונות להוציא טייסים מבוגרים יותר לפנסיה מוקדמת.

לכאן או לכאן, דלתא אינה יכולה לפטר עובדים עד ה-30 בספטמבר, וזאת מכיוון שקיבלה חלק מ-25 מיליארד הדולר במסגרת חקיקת החירום.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE