הרשויות בלוס אנג'לס הציגו מוקדם יותר היום (רביעי) תוכנית שאפתנית שמטרתה להעביר אלפי דרי רחוב ממאהלים למבנים, וזאת על רקע משבר הקורונה.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
התוכנית, שהוצגו במשותף ע"י רשויות המחוז והעירייה, תימשך כעשרה חודשים, לכל הפחות. במסגרתה, כ-6,000 הומלסים יפונו מאזורים שיוגדרו כ"בעייתים" - בעיקר מאהלים צפופים, וכאלה שמתגוררים מתחת למחלפים של כבישים מהירים. עם זאת, התוכנית רלוונטית גם עבור המתגגורים במקלטים השונים ברחבי המחוז.
כזכור, בתחילת המשבר שכרה עיריית לוס אנג'לס אלפי חדרים במלוניות - דבר שלדעת רבים הפחית באופן ניכר את שיעור ההידבקות בקרב חסרי בית.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
יש לציין כי התוכנית שהוצגה היא למעשה תגובה לפסיקת בית המשפט הפדרלי בדרום קליפורניה, שקבע כי על הרשויות למצוא פתרון לסוגייה. בפסיקה כתב השופט דיוויד קרטר כי העירייה תחוייב להעביר את דרי הרחוב כבר ביום שישי הקרוב, אולם הוא הסתייג במעט וכתב כי הצגת תוכנית רשמית תביא לדחיית המועד.
במסגרת ההצעה לתוכנית, העירייה והמחוז הצביעו הן שתי קבוצות בקרב דרי הרחוב: אלו שמתגוררים במקלטים (גם מקלטי החירום והמלוניות שהוקמו במהלך המשבר), ואלו שגרים באוהלים (למשל, מתחת למחלף של כביש ראשי). "כל קבוצה פגיעה בפני עצמה, ועל כן כל אחת זקוקה לטיפול וסיוע דחוף", נכתב בתוכנית.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
עוד הוסבר כי "בתנאי שקבלת הסיוע התקציבי מצד המחוז יקרה, העירייה מתחייבת ליצור 6,100 'מיטות מקלט' במהלך עשרת החודשים הקרובים". מעבר לכך, התוכנית אף קוראת להכשיר צוות ייעודי של עובדים, כמו גם עובדים סוציאליים שיוכלו לסייע לדרי הרחוב למצוא הזדמנויות לתעסוקה או דיור קבוע. בנוסף, הם יקבלו גישה לטיפולים רפואיים, דבר שעשוי לסייע במאבק בקורונה.
חשוב להבהיר אין בכוונת המחוז או העירייה להקים "עיר אוהלים" כלשהי, אלא להתייחס לכל מקרה לגופו. כך למשל, בסמוך למרכז העיר לוס אנג'לס (רח' 16 ושד' מייפל) - אזור שבו עשרות דרי רחוב חיים מתחת למחלף - יוצבו מבנים מודולריים שבהם יכולים להתגורר עד מאה בני אדם, בתוך כעשרה שבועות.