- לתקופה מוגבלת בלבד: אל על מחדשת טיסות ללוס אנג'לס וניו יורק
- דלתא איירליינס ואייר קנדה סימנו מועד לחידוש הטיסות לישראל
- "מעולם לא הרגשתי כל כך לא בטוחה": תיעוד מטיסת אמריקן איירליינס דחוסה בנוסעים
- נחשפה ההחלטה הגורלית: ארגון הבריאות העולמי השתיק רופאים בארגון שתבעו להטיל עוצר עולמי על טיסות מסין כבר בינואר
בכוונת ממשל ארצות הברית לאסור על חברות תעופה מסין לבצע טיסות לארצות הברית, וזאת בתגובה למדיניות שגובשה ע"י הממשל הסיני, שאינה מאפשרת לחברות התעופה האמריקאיות לטוס ליעדים במדינה.
טיסת אייר צ'יינה בלוס אנג'לס (צילום: Shutterstock)
באופן רשמי, איסור הטיסות של חברות תעופה סיניות ייכנס לתוקף בעוד קצת פחות משבועיים, ב-16 ביוני, אולם לנשיא טראמפ יש את הסמכות החוקית להקדים את החלת האיסור.
לדברי אנשי משרד התחבורה האמריקאי, הממשל הסיני מפר הסכמים שנחתמו בין שתי המדינות, וזאת לאחר שלא התאפשר לשתי חברות תעופה אמריקאיות - דלתא איירליינס ויונייטד איירליינס - לחדש את טיסותיהן לסין שלשום (שני) כפי שתכננו.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
באופן טבעי, השאלה שעולה היא מדוע סין בחרה למנוע מיונייטד ודלתא לחדש את הטיסות למדינה. ובכן, התשובה טמונה במדיניות שגובשה ע"י רשות התעופה הסינית, ה-CAAC. כדי לנסות ולהבין את המדיניות, חשוב לזכור שמגפת הקורונה הביאה לכך ששלוש חברות התעופה שטסו לסין - יונייטד, דלתא ואמריקן - עצרו לחלוטין את הקווים, וזאת במטרה למנוע את התפשטות הנגיף.
ב-CAAC ביקשו לפעול באופן דומה, אך ראשיה בחרו שבוע אקראי במרץ (ה-16 עד ה-22) וקבעו כי לוח הטיסות שהיה קיים בשבוע זה, הוא זה שיהיה בתוקף עד להדועה חדשה. הבעיה הגדולה, לפחות מבחינת חברות התעופה האמריקאיות, הייתה שהן הפסיקו את הטיסות לסין שבועות קודם לכן. כאמור, כאשר דלתא ויונייטד ביקשו לחדש את טיסותיהן לסין ב-1 ביוני, הן נענו בשלילה וגורמים ב-CAAC הצביעו על המדיניות הקיימת.
במשרד התחבורה האמריקאי סיכמו את ההחלטה שהתקבלה הבוקר: "נמשיך בשיחות עם המקבילים שלנו בסין כדי שחברות תעופה סיניות ואמריקאיות יוכלו להנות מהזכויות ההדדיות שקיימות. לעת עתה, נאפשר לחברות תעופה מסין להפעיל את אותו מספר של טיסות שסין מאפשרת לחברות התעופה שלנו", כלשון ההודעה.