מספר דרי הרחוב במחוז לוס אנג'לס עלה במהלך השנה החולפת ב-12.7% והגיע ל-66,400 בני אדם, כך עולה מנתונים שפורסמו ע"י רשות השירותים להומלסים בלוס אנג'לס (LAHSA).
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
עוד עולה מהנתוני המדאיגים כי בתחומי העיר לוס אנג'לס (ולא המחוז) נרשם זינוק של 14.2% בכמות ההומלסים, שעומדת כיום על 41,290. אם לא די בכך, צריך לזכור שגם בפעם האחרונה שבה התבצעה ספירה של חסרי הבית - לפני קצת יותר משנה - נרשמה עלייה של כ-12%.
לפי ההערכות, 66 אלף ההומלסים במחוז לוס אנג'לס מהווים כ-44% מכלל דרי הרחוב בקליפורניה.
אין מקום שבו משבר ההומלסים מורגש בצורה קשה יותר מאשר מרכז העיר לוס אנג'לס, שם ניתן לראות מאות המתגוררים באוהלים - לעיתים תוך כדי חסימת נתיבים בכבישים. גם מחוץ לבניין העירייה ישנם מספר מאהלים, ובאזורים המרוחקים ממרכז העיר ניתן למצוא ריכוזים של הומלסים בעיקר בסמוך למחלפים של כבישים מהירים.
המבצע לספירת ההומלסים נערך בחודש ינואר האחרון - שבועות ארוכים לפני שתושבי המחוז נדרשו להסתגר בבתים בשל נגיף הקורונה. לכן, יש הטוענים שכמות ההומלסים זינקה עוד יותר, בייחוד בהתחשב בכך שעשרות מיליונים איבדו את מקום עבודתם במהלך המשבר.
"ישנם רבים שנמצאים במרחק של משכורת אחת, טרגדיה משפחתית אחת, משבר בריאותי אחד או אפילו תאונת דרכים אחת, מלאבד את ביתם", אמרה היידי מרטסון, מנהלת ה-LAHSA.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
מארק רידלי-תומאס, חבר בוועדת המפקחים של מחוז לוס אנג'לס, טוען שלא ניתן להתמודד עם משבר ההומלסים מבלי לטפל בבעיות הקשורות לאפלייה במערכת הדיור.
לדבריו, אשתקד סייעה ה-LAHSA להכניס 22,770 הומלסים לדיור קבוע - קצב שבו ניתן היה לפתור את המשבר בקלות אם המגפה לא הייתה גורמת לפגיעה כלכלית קשה ביותר: "בכל יום אנחנו עוזרים ל-207 איש למצוא סוגים שונים של דיור, אך הם 'מוחלפים' ע"י 227 אנשים חדשים שמצאו את עצמם ללא בית. זה בכל יום", הוא הדגיש.