מנכ"ל חברת טסלה, אילון מאסק, אמר ביום ראשון כי ה-15 בספטמבר הוא המועד הטנטטיבי לקיום ישיבת בעלי המניות של החברה ו"יום הסוללה "בו היא צפויה לחשוף התקדמות משמעותית בטכנולוגיית הסוללות.
טסלה - הממותגת ראשית לכל כיצרנית רכבים חשמליים, מטילה יותר ויותר יהבה על תחום הסוללות המשוכללות הן לתחום הרכב והן לבתי מגורים.
החברה, שמנייתה כמעט שילשה את כוחה בשלושת החודשים האחרונים אחרונים, לאחר שרשמה עליה של כ-177% מסביבות ה-361 דולר ב-18 למרץ למחירה הנוכחי של המניה שנע סביב ה-1,000 דולרים, ממשיכה לשמר את הציפיות אצל המשקיעים.
זינוק המניה, במידה רבה מגיע בעקבות סברת המשקיעים, כי הייצור במפעלים לייצור הסוללות המתקדמות בסין השתקם מהר יחסית וחזר לתפוקה רגילה, מאז פריצת מגפת הקורונה שיצאה מסין אל שאר העולם. כל זאת, לצד הכוונות להגביר את ייצור המשאיות החשמליות.
כמו כן, הזינוק במחיר המנייה מוסבר גם בפרסומים שיצאו בתחילת החודש מקרב אחת החברות היצרניות בסין כי קרובים הימים בהם הם ייצרו ״סוללת על״ לרכבים חשמליים, עם אורך חיים של 1.25 מיליון מייל או 16 שנים. לשם השוואה, טווח הנסיעה השנתית של רכבים פרטיים בארה"ב נע בממוצע סביב ה-14 אלף מיילים בשנה.
*התפתחות מדד מניית טסלה במבט חמש-שנתי:
"אירוע הסוללה", מותג ע"י החברה כ-"אחד הימים המרגשים בתולדות טסלה", למעשה בכך נדחה בפעם השניה, לאחר דחיית המועד המקורי מחודש מאי ודחיה נוספת מאז המועד החליפי בו אסיפת הבעלים היתה אמורה להתקיים ב- 7 ביולי. שתי הדחיות התרחשו עקב מגפת הקורונה.
מאסק צייץ בטוויטר, "אירוע יום הסוללה יכלול סיור במערכת ייצור הסלולר של החברה" ולא הוסיף מעבר לכך.
עוד נודע לאחרונה, כי שני יועצים חיצוניים, קראו למשקיעי טסלה להצביע נגד בחירתה מחדש של היו"רית הנוכחית רובין דנהולם לדירקטוריון החברה. דונהם, סמנכ"לית הכספים וראש מחלקת האסטרטגיה לשעבר שהחליפה את מאסק בתפקיד, סופגת ביקורת בטענה לניהול קשרי ממשל-תאגיד בעייתים, וכן בעיות נוספות לכאורה שעולות מתפקודה.