הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
מיקום מפתיע לטסלה בדירוג המכוניות האמינות בארה"ב
חרף העובדה שטסלה ממתגת את עצמה כיצרנית של רכבי פאר, מכון המחקר ג'יי. די. פאוור דירג את החברה במקום האחרון מבחינת אמינות הרכב בשלושת החודשים הראשונים להחזקתו. הפתעה גדולה עוד יותר נרשמה בקצה השני של הרשימה, שם בפעם הראשונה מזה 34 שנה מדורגת יצרנית אמריקאית

מכון המחקר ג'יי.די. פאואר (J.D. Power) פרסם השבוע את הדירוג השנתי של יצרניות הרכבים, לפי אמינות כלי הרכב עצמו. מעבר לכך שדודג' (השייכת לקרייזלר) הפתיעה ודורגה במקום הראשון (ביחד עם קיה), ההפתעה הגדולה ביותר נרשמה דווקא בקצה השני של הרשימה, שם טסלה דורגה אחרונה מתוך 32 חברות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)

 

חשוב להסביר כי מדובר במחקר שבוחן את האמינות הרכב ב-90 הימים הראשונים לאחר רכישתו/החכרתו. המכון בוחן את הנושא באמצעות נתון הנקרא "PP100" - כלומר, כמות התקלות הממוצעת המדווחת על כל 100 רכבים הנמצאים בשוק.

לפי חישוב זה, טסלה דורגה עם ציון PP100 של 250. לשם השוואה, דודג' וקיה, שכאמור דורגה יחדיו במקום הראשון, זכו לציון PP100 של 136. דהיינו, הסבירות לחוות תקלה ב-90 הימים הראשונים להחזקת הרכב גבוהה פי 2 עבור נהגי הטסלה, וזאת בהשוואה לנהגים ברכבים מסוג דודג' או קיה.

נדמה כי דירוג זה נותן תוקף לאמונה שקיימת כבר כמה שנים: רכבי טסלה, על אף שמשווקים כרכבי פאר, לא ממש אמינים. רק הבוקר דווח כי המנהל הלאומי לבטיחות בכבישים המהירים (National Highway Traffic Safety Administration) פתחה בחקירה כנגד טסלה, וזאת לאחר שהתקבלו דיווחים על תקלות במסך המגע בכ-63 אלף דגמי "מודל S".

גם על הדגם החדש ביותר, המודל Y (רכב SUV), ישנם דיווחים רבים על תקלות חוזרות, לרבות בעיות בעיצוב הפנימי ותקלה בקיפול המושבים האחוריים. באתר Elektrek העוקב אחר התעשייה, דווח בחודש שעבר כי בני זוג ממרילנד אפילו סירבו לקבל מודל Y שנשלח אליהם, וזאת לאחר שהבחינו ב"פגמים ברורים כבר במעמד המשלוח".

ראוי לציין כי בג'יי.די. פאואר טוענים שטסלה אינה משתפת פעולה עם הכנת הדירוג: "בשונה משאר יצרניות הרכבים, טסלה אינה נותנת לנו אישור לבצע סקר מול לקוחותיה ב-15 מדינות. עם זאת, אנחנו כן הצלחנו מספיק מידע מ-35 המדינות הנוספות, ולפי הנתונים הללו חישבנו את הדירוג של טסלה", הסביר דאג בטס, נשיא חטיבת הרכבים במכון המחקר.

 

הדירוג השנתי של ג'יי. די. פאוור, לפי ציון PP100 (צילום: ג'יי. די. פאוור / Shutterstock)

 

בחזרה לצמרת הדירוג השנתי: כאמור, העובדה שדודג' דורגה במקום הראשון מהווה הפתעה עצומה, שכן במשך עשורים שלמים המותג היה שם נרדף לרכבים שאינם איכותיים.

ההישג הופך למרשים עוד יותר כאשר רואים איזו יצרניות רכבים נותרו מאחור, לרבות חלק מהשמות המוכרים ביותר בתחום של רכבי היוקרה, לרבות לקסוס, פורשה, ועוד. מדובר בפעם הראשונה מזה 34 שנים שבה יצרנית אמריקאית מובילה את הדירוג השנתי של המכון.

0% לא
100% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE