הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
פוטנציאל הקריפטו עולה פי 3 בשנים הקרובות - בצל הוראות הריחוק החברתי
ביטקוין המטבע הדיגיטלי המוביל רשם עליה של 35% מתחילת השנה, אתריום השני בגודלו הרשים אף יותר עם עליה של 84 אחוזים. כניסת שחקנים גדולים בהם חברות ענק וחברות גדולות לצד נסיגה מואצת של מגע בין לקוח לסניפי בנקים מממשיים יותר מתמיד בעידן הקורונה מבשרים הכפלה ושילוש ע"פ הצפי של התחום בעתיד

היקף המסחר והשימושים בביטקוין ובמטבעות דיגיטליים נוספים הולך וגדל נוכח המצב הפיננסי העולמי הייחודי. אירועי חוסר יציבות גלובליים ובראשם מגפת הקורונה יוצרים הזדמנות בעולם המטבעות הדיגיטליים, ופוטנציאל הצמיחה הוא משמעותי. שוק המטבעות הדיגיטליים העולמי, שבו נסחרים מעל 5,000  זני מטבעות מקוונים במאות בורסות קריפטו ברחבי העולם, מוערך כיום בשווי כולל של כ-275 מילארד דולר , כאשר אנליסטים צופים הרחבה של פי 3 לערך עד 2024 בהיקפי החזקה שצפויים לנוע  בין 800 ל-900 מילארד דולר.


הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים




אתריום, השני בנפח השימוש


כניסת השחקנים הגדולים למשחק יתכן ומסמנת גידול וגם הגדלת יציבות של מטבעות הבלוקצ'יין

ידיעות מצטברות מראות שיותר ויותר חברות גדולות,  ביניהן חברות ענק דומיננטיות בענפיהן משקיעות בתחום ומאמינות שהמטבעות הדיגיטליים ינגסו נתח הולך וגדל מהמטבעות המסורתיים. גם פייסבוק בפנים כשהשקיעה סכומי עתק במטבע שלה "ליברה", בהשקתו בדיוק לפני שנה.

המטבע המוביל בתחום הוא כאמור הביטקוין, שנסחר נכון לכתיבת שורות אלה סיבב ה-9,280 דולר ונע במהלך ה-30 הימים האחרונים בין השיא של 9,677 דולר ל-9,000 בשפל.
שווי השוק לו, נע סביב  כ-180 מיליארד דולר - קרוב ל-65% משוויו של כלל שוק המטבעות הנכרים דיגיטלית. 




  ביטקוין עדיין המטבע הדומיננטי 2 מכל 3 החזקות של מטבעות וירטואלים

ביטקוין שנקנה בתחילת ינואר בסביבות ה-6,844  דולר, השלים עליה של 35%.
נקודות הפיק במהלך 2020 נראה שהותוו הושפעו בחדות במיוחד בתקופה שהחלו להיות ברורות השלכות חדירת הקורונה לארה"ב ואירופה, ב-14 לפברואר היה ניתן למצוא את המטבע ב10,363 דולר, לעומת זאת ב-11 למרץ ב-4,840 דולר בלבד. כלומר אובדן זמני של כ-60% מהערך.



אתריום השני בנפח השימוש

אתריום הוא מטבע דיגיטלי שפותח בפלטפורמת קוד פתוח, על בסיס טכנולוגיית בלוקצ‘יין, שמאפשרת למפתחים לבנות ולפרוש יישומים מבוזרים שמפעילים חוזים חכמים. האתריום הוצג בסוף 2013 ע“י ויטאליק בוטרין, מתכנת וחוקר מטבעות קריפטוגרפיים


מטבע האתריום עבר במהלך 2020 במועדים נקודות גאות ושפל דומים לאלה של הביטקוין, בהתאם לתנודיות השוק ביחס להפנמת כניסת הקורונה. ב-10 בפברואר היה ניתן לרכוש אתריום ב-264 דולר
וחודש בדיוק אחר כך ערכו צנח זמנית ל-120 דולר. כיום אתריום נמכר ב-241 דולר, עליה של כ-84% עבור מי שבחר לעשות את הקניה ביום הראשון של השנה.

הקורונה והשלכות על הקריפטו ואף מיזם השקת דולר דיגיטלי

למרות שמזה מספר שנים, ממילא גם הציבור הכללי עבר לפעולות כספיות דיגיטליות גם כשהן נעשות במטבע המסורתי כמו הדולר, נראה שהתקנות והאקלים החברתי מאיצים במבט ארוך טווח של פניה למטבעות וירטואלים, לאור הורדה למינימום עם סניפי בנק ופקידים אנושיים במגע ישיר.

  חבר פרלמנט הציע להמיר את הצ'ק  בסך כ-1,200 דולר שלו זכאי כל אמריקאי, באמצעות דולר דיגיטלי שיועבר לכל מי שיפתח ארנק דיגיטלי בבנק הפדרלי המרכזי. זאת בעיקר כמענה למיליוני האמריקאים חסרי חשבונות בנק (כ-7% ממשקי הבית) ולאלו שצורכים את עיקר השירותים הפיננסיים שלהם מנותני שירותים שאינם בנקים (כ-19% נוספים ממשקי הבית).

למעשה בחודש האחרון עולה וצומחת הדרישה מגורמי שוק שונים ונבחרי סנאט וקונגרס לא לפגר מאחור אחרי שאר הקריפטו ולדרוש מהאוצר האמריקאי להפיק דולר דיגיטלי לכל דבר.
על כך,  נרחיב בעתיד הקרוב.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE