רשות ה-CDC פירסמה עדכון למספר מנוטרי קורונה חדשים במהלך יום חמישי נוטרו שיא של 77 אלף נדבקים. כמו כן, נפטרו 947 ביממה. עליה מתונה, אך עדיין נמוכה פי 3 מאשר השיא שנרשם בחודש מאי.באופן דומה לישראל, זו הפעם השניה שבוע שבה נשבר שיא המנוטרים ליום אחד, אחרי שבתחילת השבוע נמצאו מעל 66 אלף.
בברזיל והודו נחצה רף - 2 מיליון המנוטרים . ובהקשר לאחרונה, למרות המשמעות הכלכלית הקשה, נאסרו המסיבות בגואה, המוכרת לישראלים רבים.
כל עוד עדיין לא הגענו לחיסון ותרופה למרות שאין ספק שאנחנו מתקרבים לכך, יש להערך בהתאם.
איזון בין הלחצים עורק החיים הכלכלי החיוני, לבין עורק החיים הבריאותי
בניגוד לרושם המוטעה המחלה מסוכנת לטווח הארוך גם אם לרוב לא קטלנית גם לצעירים יחסית.
לגבי משמעות הניטור יש לקחת בחשבון שהכמות הכללית אולי מעידה על היקף ההתפשטות, אבל פחות משמעותית לשאלות הקריטרייות של כמות המאושפזים, המונשמים והמתים.
היות ורוב ציבור המונטרים הוא א-סימפטומטי או חולה קל כשעלצמו אבל מסוגל להדביק אחרים. בחישוב כלל שנתי, מניין הנפטרים אמור להפוך לסיבת המוות השלישית בגודלה בארה"ב לשנת 2020, עדיין בהפרשים גדולים מתחת לאירועי לב וסרטן, אך מעל מוות מתאונות. מאידך יש לזכור שאפילו הא-סימפטומטים בסכנה משמעותית לפחות ע"פ תוצאות מחקר בדרום קוריאה וישראל, אחרי מספר חודשים לפתח תמונת "פוסט-קורונה" שאמנם איננה קטלנית אבל הממצאים מראים על תסמונת מאוחרת אצל אלה שכבר החלימו כגון פגיעה לבבית וירידה בשמיעה לצד בעיות אחרות.
למצוא נקודת איזון בין עורק הכלכלה ומניעת הריסתה לבין עורק צרכי שמירת המרחקים
בישראל שנחשבה לסיפור הצלחה העולמי בגל הראשון, נכנסה בחודש האחרון לסחרור של חוסר ניהול בין לחצים שנעדר מאז סיום הגל הראשון בחודש מאי. מצד אחד לחצים כלכלים טבעיים של בעלי עסקים לפתוח וכמובן האיום של גדילת שיעור המובטלים ומאידך לעומת הצורך הבריאות לשמירת מרחקים. כאמור באופן מקביל לארה"ב נרשם שיא נדבקים של מעל 1,800 ביום אחד, מספרים שמתקרבים ביחס לגודל האוכלוסיה לשיאים של ארה"ב. שם הוחלט לראשונה מאז חודש אפריל להטיל סגר כלל ארצי חלקי על מקומות בילוי, מכוני כושר ועוד. אבל חוסר הקוהרנטיות בפעולת הממשלה הנושא מייצרת תסיסה וכונות הפרה של חלק מהעסקים ובהחלטה של השעות האחרונות, עולה שנתניהו תחת לחץ המסעדנים החליט לדחות את הוראות הסגירה מחום ו' ליום ג' בשבוע הבא, כשבנקודה זו המסעדות אמורות לעבור שוב למתכונת משלוחים וטייק-אווי.
מנהל משרד הבריאות לשעבר מציע לאזן בין לחצי סגירה ופתיחה.
מנהל בית החולים איכילוב ומנכ"ל משרד הבריאות גבי ברבש התראיין היום לכלי תקשורת בישראל וטוען ש"מרכיב מניעת התקהלות במקומות סגורים הוא החשוב ביותר, המספרים במספר המנוטרים כן צריכים להדאיג כי המשמעות היא גם בעליה בכמות החולים הקשים, אמנם לא באותו קצב, אבל העליה קיימת וברורה ותהיה לזה השפעה עוד שבועיים-שלושה. .. בנתונים של היום אני חושב כל מי שרוצה לשמור על נפשו ימעט לצאת, וימעט להסתובב, כי יש הרבה מאוד אנשים יכולים להדביק. רוב האנשים שנדבקים לא יודעים ממי הם נדבקו. כשהדאגה מלמעלה לא מאורגנת כמו שצריך, בואו נדאג לעצמנו כמו שצריך".
לא לסגור אירועים במקומות פתוחים, ללמוד את הלקח מקליפורניה
"אני לא חושב שצריך לסגור את החופים, אתמול אמרתי את זה. היה סיפור דומה לפני חודשים בקליפורניה. מושל קליפורניה קיבל החלטה שהוא רוצה לסגור את החופים, באו אליו בקמפיין ציבורי והוכיחו לו באותו ובמופתים שאין הדבקות בחוף, הוא ירד מהנושא הזה ולא סגרו את החופים בקליפורניה, אחרי דיון ציבורי רציני. אני חושב שברגע שאתה נמצא באוויר פתוח, אתה לא צריך להגביל. המחיר של להגביל בחוף מול הסיכון להידבק בחוף לא מצדיק את זה." מצד שני, פרופ ברבש טעו שכן חשוב לשלוח פקחים לחופים שימנעו התקהלות צפופה מדי במרחקים סבירים של מספר מטרים זה מזה".