הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
ראיון עבודה? קטן עליך! לפניך מספר צעדים שיסייעו לך להבטיח את ההצלחה ולמקסם את סיכויי הקבלה לעבודה חדשה
בין אם אתה הולך לראיון עבודה מכורח המציאות החדשה, או כדי לשפר עמדה מהמקום בו אתה נמצא, זו תמיד הזדמנות חדשה! אז איך דואגים שראיון העבודה לא תהיה חוויה מלחיצה? להלן מספר טיפים שישפרו את סיכוייך להצליח בו:

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


1. בחיים בכלל, רוב האנשים ישפטו אותך בשניות הראשונות למפגש. יצירת רושם ראשוני חיובי היא חשובה ביותר, ויש לך רק הזדמנות אחת ליצור אותו, בייחוד בראיון עבודה כאשר המנהל מראיין אנשים נוספים ומשווה ביניכם. כאמור – “אין הזדמנות שנייה ליצור רושם ראשוני”. לכן, חשוב להיכנס עם חיוך ענק על הפנים, גם אם הוא לא אמיתי. אני תמיד אומרת, ״מותר להיות ביישנים, אסור להראות את זה!״. אחרי שנכנסת וחייכת, תגיד ״שלום״ בקול ברור, תיישיר מבט למראיין ותלחץ את ידו חזק – לא חזק מדי, כי אנחנו לא בתחרות הורדות ידיים, אבל חזק מספיק כדי שהאדם שעומד מולך יבין שיש פה מישהו רציני שעומד על שלו והינו בעל ביטחון. אוטומטית זה ינסוך במראיין גם ביטחון, ביטחון שיש כאן עובד ממוקד, שידאג לו, שיודע מה הוא רוצה ושאפשר לסמוך עליו. המסרים הלא-מילוליים יכולים להגיד המון.

2. הגישה איתה תגיע לראיון עבודה היא החשובה ביותר, וזה לחלוטין בידיים שלך. נכון, רובנו ביישנים, חוששים או חסרי ביטחון כשאנו מגיעים לראיון עבודה, כי לא תמיד ברור מיהו המראיין, מי עוד מתמודד מולנו על אותו התפקיד, והאם נתקבל לעבודה המיוחלת. זה טבעי וזה בסדר. עם זאת, כשאתה חושב משהו – זה מה שגם תשדר למראיין: שאתה מבוהל, לא ברור, לא יודע. לכן, לפני שאתה נכנס לחדר המראיין, נשום עמוק וגייס את כל הכלים האפשריים שיכולים לעבוד לטובתך במהלך הראיון.

3. אנחנו בשנת 2020! לפני הראיון, שוטט באתר האינטרנט או הפייסבוק של החברה ודלה משם כמה שיותר פרטים חשובים וברר את הלך הרוח בחברה בה אתה עומד להתראיין: מה החברה מספקת, מה חשוב לה, במה היא מאמינה ומיהם העובדים בה.

4. וגם בכיוון ההפוך - קח בחשבון שהמעסיק יבדוק את פרופיל הפייסבוק והאינסטגרם שלך לפני שהוא מזמן אותך לראיון. ומעסיקים אכן עושים את זה! לכן, חשוב שתוודא שיש במדיה החברתית רק את מה שאתה רוצה שידעו עליך. זה הזמן למחוק תמונות שמתעדות רגעים מביכים מהתיכון.

5. תתכונן מראש לסוגיית החוזקות והחולשות. זכור שלעיתים החולשות שלך הן דווקא מה שהמעסיק יראה כחוזקות. כלומר, אם אתה יודע במה אתה חלש, המעסיק לא יפחד שאתה תעשה דברים שאתה לא מבין בהם, והוא יוכל לבדוק אם יש מישהו אחר במשרד שיוכל לעשות את הדברים שאתה לא יכול. לכן, אל תפחד להגיד מה אינך יודע. כמו כן, חשוב לזכור לציין את התכונות האישיות החזקות שלך, גם אם הן לא קשורות באופן ישיר לדרישות של העבודה הספציפית הזו. בשביל הרבה מעסיקים, זה לא מה אתה יודע, אלא מה אתה מוכן לעשות, כיוון שהרבה דברים אפשר ללמד. יתרה מכך, תוכל להגדיל ראש ולקחת קורס קצר או ללמוד בעצמך משהו שאתה לא יודע.

6. באופן כללי, תדאג שיהיו לך תשובות על שאלות שעלולות להלחיץ אותך: שאלות על קורות החיים, נסיבות עזיבה של משרות קודמות, וכדומה. ההכנה המומלצת היא ניסוח תשובות מראש וביצוע סימולציה על אופן המענה עליהן.

7. מומלץ להגיע עם קורות חיים מסודרים וברורים. זה בסדר גמור להשתמש במילים גדולות, אבל לא גדולות מדי – כדי שהמראיין ואתה בעצמך תבינו על מה מדובר. זה בסדר להגזים, אבל שיהיו כתובים דברים שנוח לך איתם ושתזהה את עצמך בהם.

8. תן למעסיק להכתיב את קצב הראיון. הרי קל יותר לענות על השאלות שלו מאשר להתחיל לנחש מה הוא רוצה לקבל ממך.

9. אחת השאלות הנפוצות בראיונות עבודה היא, “למה אתה חושב שאתה המועמד המתאים ביותר לתפקיד?” לכן, חשוב שתדע בעצמך מה אתה מביא לתפקיד. הדרך לעשות זאת היא על ידי ניתוח דרישות התפקיד, ובדיקה אילו תכונות ומיומנויות יש לך, אשר בזכותן יגדלו הסיכויים שתתקבל לעבודה. אם תגיע עם ביטחון ביכולת שלך להצליח בתפקיד, אין ספק שתקרין זאת למראיין. דע לשווק את עצמך ואת מידת ההתאמה שלך לתפקיד.

10. חשוב עם עצמך: מה הכי חשוב לך ושאתה רוצה שידעו עליך? כדאי לרשום את הדברים האלו לפני יום הראיון, כיוון שנוטים לשכוח בגלל הלחץ בו לרוב נמצאים בשעת הראיון עצמו. גם אם לא ישאלו אותך על כך באופן ספציפי, מומלץ שתציין זאת מיוזמתך.

11. דע מראש מה שכר המינימום שאתה מוכן להתחיל איתו. זכור, אם אתה טוב – גם אם לא תתחיל מייד בשכר שרצית להתחיל בו, תוכיח את עצמך מהר ותמיד ניתן לבקש העלאה. חבל להפסיד את העבודה מראש. מקסימום, תמיד תוכל לעזוב ולהמשיך הלאה.

12. אם יצא לך להחליף הרבה עבודות בזמן קצר, הסבר למה. אל תיתן למעסיק לחשוב שאתה לא עקבי, שאתה לא יציב ושאי אפשר לסמוך עליך שתישאר לטווח הארוך, ושלא תעזוב גם את החברה שלו בעתיד הקרוב.

13. כמה שעות אחרי הראיון, שלח אימייל או הודעת טקסט למי שראיין אותך, להודות על הפגישה ועל ההזדמנות, ולכתוב שאתה ממתין לתשובה. אם כעבור כמה ימים לא קיבלת עדיין תשובה, שלח שוב אימייל או הודעת טקסט מנומסת המעידה שאתה ממתין לתשובה לגבי העבודה. זה מעיד על רצינות ועל כך שאתה באמת רוצה את המשרה. מצד שני – אל תציק יותר מדי...

14. אל תניח שהמעסיק לא חיבב אותך, לא התרשם ממך או שהוא בטוח לא הולך לתת לך את העבודה. אני חוזרת ואומרת: מה שאתה מרגיש, אתה מראה. Fake it until you make it. ברגע שוויתרת על עצמך, אתה אבוד. גם מהכיוון ההפוך, אל תהיה בטוח שזה בכיס שלך, ואל תנהג ותדבר בשחצנות ובעודף ביטחון. אף פעם אי אפשר לדעת בוודאות מה האדם שמולך חושב, לכן אין כל סיבה להניח הנחות.

 

אין ספק כי ראיון עבודה הוא נקודה מכריעה בתחילת קריירה חדשה. הרי אין אדם שלא יצא פעם מראיון עבודה ותהה אם הוא היה בסדר, ענה בצורה נכונה על השאלות ששאלו אותו והצליח לשכנע את המראיין שאין מתאים ממנו לתפקיד.

חשוב שתזכור - בין אם קיבלת את העבודה או לא, זה בסדר גמור. כל עבודה שקיבלת - איזה יופי לך. ואם לא - אחת אחרת מחכה לך! שיהיה בהצלחה!

רקפת אהרון הינה בעלת חברת Rakefet A, לפיתוח אישי ועסקי. ב-25 שנים האחרונות היא ליוותה עשרות אלפי אנשים להצלחה בעסקים ובחיים, תוך עזרה ביצירת בהירות מחשבתית וחיבור בין העולם האישי לעסקי.

[email protected] | 818-970-2080

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE