ראש עיריית ניו יורק, ביל דה-בלאזיו, הודיע מוקדם יותר היום (רביעי) שמחסומים יוקמו במספר מוקדים בחמשת רובעי העיר, וזאת מתוך רצון לוודא שכלל המגיעים לעיר ממדינות שבהן נגיף הקורונה ממשיך להתפרץ, יוכנסו לבידוד למשך שבועיים בהתאם לצו המנהלי שעליו חתם המושל.
אילוסטרציה (צילום: AP)
כזכור, לקראת סוף חודש יוני הודיע המושל קואומו, ביחד עם עמיתיו מניו ג'רזי (פיל מרפי) וקונטיקט (נד למונט), על חובת הבידוד עבור כל מי שיגיע לאזור הטריי-סטייט ממדינות אמריקאיות שבהן שיעור ההדבקה גבוה מ-10% (בממוצע של השבוע האחרון).
תחילה, ההנחיה החדשה גובשה עבור 9 מדינות בלבד, ביניהן פלורידה וטקסס, אולם כבר בסוף יוני המושל קואומו הסביר שלא יהסס להוסיף מדינות נוספות, בהתאם ל"נתוני הקורונה" בשטחן. וכך היה כעבור שבוע בדיוק כאשר 8 מדינות נוספו לרשימה, ביניהן קליפורניה ונבאדה. מאז, מספר מדינות הוצאו מהרשימה, אך בינתיים היא כוללת לא פחות מ-34 מדינות, כמו גם את הטריטוריה האמריקאית פורטו ריקו.
Today we’re announcing check points at key points of entry into New York City. We’ll educate travelers on the state’s mandatory 14 day quarantine and help them follow the rules safely.
— Mayor Bill de Blasio (@NYCMayor) August 5, 2020
אכיפת ההנחייה התמקדה בעיקר בשני נמלי התעופה בעיר ניו יורק: לה גוארדיה ו-JFK. הנוחתים בנמלי התעופה הללו נדרשים למלא טופס שאמור לסייע לרשויות לבצע מעקב ולוודא שאותו אדם נמצא בבידוד.
הנוסע נדרש, בין היתר, למלא פרטי התקשרות, ואי-מילוי הטופס לפני היציאה מנמל התעופה עלול לגרור קנס כספי של עד אלפיים דולר. חשוב להבהיר כי הטופס עצמו יחולק ע"י חברות התעופה, ונציגים של הממשל המקומי יוצבו ביציאה מנמלי התעופה כדי לדרוש מהנוסעים הוכחה שהם מילאו את הטופס.
אלא שההנחיה אמורה לזכות לאכיפה גם מחוץ לנמלי התעופה, וכאן בדיוק נכנסים ה"מחסומים" שיוצבו ברחבי העיר. המטרה, הסביר דה-בלאזיו, היא לוודא שכל מי שנכנס לעיר במכונית, ברכבת או ברכב פרטי, ימלא את אותו הטופס כמו הנוחתים בנמלי התעופה. בהתאם לכך, המחסומים יוצבו, בין היתר, בתחנת "פן סטיישן" וב-Port Authority Bus Terminal (תחנת האוטובוסים הגדולה בשדרה השמינית). עם זאת, דה-בלאזיו הסביר שהמיקום של המחסומים ישתנה בכל יום.
ה"מחסומים" יוצבו ברחבי העיר, לרבות בפן סטיישן וב-Port Authority Bus Terminal (צילום: Shutterstock)
ראש העיר אומנם הודה שלא מדובר בתוכנית מושלמת, וסוגיית האכיפה אינה פשוטה, אולם לדעתו היא שולחת מסר ברור: "אני חושב שהקמת מחסומים מדגישה עד כמה זה קריטי לשהות בבידוד. גם אם לא נצליח להגיע לכולם, אני חושב שהמסר יחלחל. אנחנו לא מחפשים להעניש אנשים, אלא רק לוודא שהם פועלים לפי החוק", הוא אמר.
עוד הסביר דה-בלאזיו כי הקנס בגין אי-מילוי הטופס בכניסה לעיר יישאר בגובה אלפיים דולר, אך הוחלט להוסיף קנס של עד 10,000 דולר עבור מפרי הבידוד. עוד הוסיף דה-בלאזיו שהעירייה מוכנה לסייע לאותם אנשים שנדרשים לשהות בבידוד: "עד כה ביצענו קרוב ל-90 אלף שיחות טלפון ושלחנו קרוב ל-21 אלף הודעות טקסט", הוא סיפר.
ד"ר טד לונג, האחראי על מערך הבדיקות ומהעקב אחר חולים בעיר, הסביר ש"עבדנו מאוד קשה כדי להוריד את תחלואת הקורונה ברחבי העיר. אנחנו מאוד רוצים שאנשים יגיעו לניו יורק ממדינות אחרות, אבל אנחנו זקוקים לכך שתשהו בבידוד במשך שבועיים".