רשויות הבריאות בניו יורק חוששות שהעיר עומדת לקראת התפרצות נוספות של הנגיף, בייחוד לקראת חודשי החורף המתקרבים, וזאת על רקע העלייה בתחלואת הנגיף שנרשמת במספר שכונות בברוקלין וקווינס.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
בראשית המשבר, ניו יורק הפכה למוקד הקורונה בארה"ב (ולמעשה בעולם כולו), אך המגבלות שהוטלו על התושבים עשו את שלהן, ולעסקים התאפשר להיפתח מחדש לאחר ששיעור הנדבקים צנח לכ-1% בלבד.
אלא שכעת, בעירייה סימנו שש שכונות שבהן שיעור ההדבקה מזנק: קיו גרדנס (2.24%) ואדג'מיר-פאר רוקוואי (3.69%) בקווינס, וויליאמסבורג שבברוקלין (2%) ושלוש שכונות נוספות ברובע (מידווד, בורו פארק ובנסונהרסט) שבהן שיעור ההדבקה עומד על 4.71%. כך על פי נתוני מחלקת בריאות הציבור המקומית.
חשוב להסביר שהנתונים מתייחסים לשינויים שנרשמו בין ה-1 באוגוסט ל-19 בספטמבר, ובמחלקת בריאות הציבור בחרו להתייחס לשלוש השכונות בברוקלין - מידווד, בורו פרק ובנסונהרסט - אזור אושן פארקוויי". ביחד עם ויליאמסבורג ואדג'מיר, תחלואת הקורונה בשכונות אלה עלתה פי 3 במהלך תקופה זו. בקיו גרדנס המצב מעט טוב יותר, שכן התחלואה בה "רק" הוכפלה.
דובר מחלקת הבריאות התייחס באופן ספציפי לקהילה היהודית בשכונות אלו: "אנחנו מאוד חוששים מהאופן שבו מחלת קוביד-19 משפיעה על הקהילה החרדית, הן בשכונות המדוברות והן בשכונות אחרות בעיר, ונעבוד קשה על מנת לוודא שהתושבים פועלים לפי הנחיות הבריאות, שהינן קריטיות במאבק בקורונה".
We’re investigating a large increase in #COVID19 cases from the week ending Aug. 1 to week ending Sept. 19. We have been closely monitoring signals in neighborhoods that have seen growth in COVID-19 ⬇️ https://t.co/TPTa1Ttgof pic.twitter.com/KWg96nmDBV
— nychealthy (@nycHealthy) September 23, 2020
נכון לסוף השבוע האחרון, כחמישית מסך נשאי הנגיף בעיר ניו יורק מתגוררים בשש שכונות אלה: "למגמות התחלואה הללו יש את הפוטנציאל להפוך את השכונות למוקדי הדבקה ולהתפשט לאזורים אחרים בעיר, אם לא תהיה התערבות", הזהירו במחלקת בריאות הציבור של העירייה.
ככל הנראה, אין בכוונת העירייה להורות על מגבלות כלשהן בשכונות אלה, וה"התערבות" תסתפק בניסיון לחנך את התושבים בנוגע לסכנות הקיימות בהתקהלויות, ולאכוף את המדיניות הקיימת בנוגע לחבישת מסכות. עם זאת, ראש העיר דה-בלאזיו אמר שהוא "יעשה את כל מה שצריך לעשות" כדי למנוע התפרצות נוספת של הנגיף.