עלייה דרמטית במקרי נגיף הקורונה בארה"ב כקבע שיא עולמי השבוע. דיווחנו כבר בשבועות האחרונים על התחזקות המגמה ודיווחים יומיים מרחבי ארה"ב יוצורת סיבות לדאגה.
הזינוק מונע על ידי "מגפה שקטה" של זיהומים א-סימפטומטיים, המספר מקרים של יום שישי בארה"ב עלה על השיא היומי הקודם שהחזיקה הודו, שדיווחה על 97,894 מקרי נגיף הקורונה ביום אחד ב-17 בספטמבר, לפי משרד הבריאות של הודו.
המספר הכולל של מקרי קורונה בארה"ב הוא לפחות 9,047,792, על פי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס. ארה"ב דיווחה גם על יותר מ-1,000 מקרי מוות נוספים ביום שישי, מה שהביא את מספר ההרוגים בארה"ב מתחילת המגיפה ל-229,708.
כ-46,688 חולי קורונה היו בבתי חולים ביום שישי, על פי פרויקט המעקב של נגיף ה- קוביד- 19. זה עלה ב-63.2% משפל של שלושה חודשים של 28,608 ב-20 בספטמבר, וזה הסכום הגבוה ביותר מאז ה-13 באוגוסט.
בתי חולים יכולים להיות מוצפים עד כדי חוסר תפקוד ככל שמספר מקרי נגיף הקורונה ממשיך לטפס, מסר ביום שישי ד"ר כריסטופר מוריי, מנהל המכון של אוניברסיטת וושינגטון למדדים והערכה של בריאות (IHME).
"מבחינת מספרים של האומה השבוע, אנחנו רואים כי 18 מדינות הולך להיות לחץ ועומס ממשי על חדרי המיון שלהם בחודשים של דצמבר, ובינואר - אולי למעשה עומס יתר. זה סיכוי ריאליסטי", אמר מורי.
"מספר האשפוזים הוא המדד הטוב ביותר לאופן שבו האומה נמצאת בהתפרצות מגפת נגיף הקורונה, אמר מוריי. "הם אינדיקטור מוביל לפני האינדיקציה של מקרי מוות."
אבל מוריי אמר שהציבור בארה"ב לא מקבל את הנתונים שהוא צריך כדי להבין אילו בתי חולים יהיו תחת לחץ חמור ביותר בהמשך וקרא לממשלה לשחרר מידע נוסף.
מורי ועמיתיו ב-IHME אחראים למודל נגיף הקורונה - אנליטיקות, שלאחרונה הציג 399,000 מקרי מוות מנגיף הקורונה בארה"ב עד ה-1 בפברואר.
"גל הסתיו/חורף אמור להוביל לעלייה היומית במספר המתים היומי, הגבוה בערך פי שלושה מאשר עכשיו עד אמצע ינואר", נכתב בתחזית האחרונה שלו.
האנליסט הרפואי, ד"ר ג'ונתן ריינר, פרופסור באוניברסיטת ג'ורג' וושינגטון, אמר ביום שישי כי העלייה במקרים הייתה "מפחידה" והגרוע מכל עוד לפנינו.
"בעוד יום או יומיים, נהיה במקום הראשון, שש ספרות למקרים ביום אחד. נראה יותר מ-100,000 מקרים ביום אחד. עכשיו, זה כשלעצמו נשמע רע, אבל חכה שבועיים אחרי זה, נתחיל לראות 2,000 אנשים ביום מתים במדינה הזאת", הוא אמר.
ריינר אמר שהתרחיש הגרוע ביותר הוא הערכה באובדן חיי אדם בין 2,000 ל-2,500 חולים ביום, אבל לאמריקאים יש את הכוח להכיל את הנגיף.
"אנחנו צריכים לשים דגש על שימוש במסכה ובמקומות מסוימים, אנחנו צריכים לחשוב על סגרים שייושמו באופן חכם", הוא הדגיש.
"אירופה נסגרת בכל מקום - זה הדבר החכם לעשות כשהנגיף יוצא מכלל שליטה. ככה קיבלנו שליטה עם הגל הראשון. אז הנה הבחירה עבור המדינה: אם אתה לא רוצה לסגור, אז כדאי לקדם שימוש במסכה. אבל אנחנו לא יכולים לרקוד על 2 החתונות. אנחנו לא יכולים להיות ללא מסכה ולא סגר. אז אם הסגירה היא מעליב את המחוז שלכם, בואו נממש את האופציה השנייה היטב.
מומחה בריאות אחר אמר ביום שישי כי יש להגביר את הבדיקות.
"היום, יש לנו עכשיו אדם אחד מאובחן עם נגיף הקורונה בכל שנייה", מסרה נציבת הבריאות לשעבר של בולטימור, ד"ר ליאנה וון. "יש לנו אמריקאי אחד שמת מנגיף הקורונה כל שתי דקות, והמספר הזה הולך וגדל".
וון, רופאת רפואת חירום, שיתפה כי היא מודאגת ביותר מקצב הגדילה של התוצאות החיוביות של הבדיקות. בכמה מדינות בארה"ב, אחד מכל שני אנשים שנבדקו הם חיוביים.
"זה אומר שאנחנו לא עושים מספיק בדיקות, ושכל אדם שנמצא חיובי הוא קנרית במכרה פחם"(רפרנס לאחת השיטות הבדוקות של כורי פחם לגלות אם יש גז מתאן קטלני במכרה היא לרדת עם ציפור, קנרית, לאזור חשוד), הסבירה. "יש כמעט בוודאות עוד עשרות מקרים אחרים, שאנחנו לא מזהים, וההסלמה הזו הולכת לגדול בשבועות הקרובים".