הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
חדשות טובות: חיסון לקרונה אמור להיות מוכן עד סוף השנה
שר הבריאות אלכס אזר אשר מונה לעמוד גם בראש כוח המשימה של הבית הלבן לנגיף הקורונה הכריז בשורה משמחת שנאמץ אלינו באופטימיות זהירה, החיסון יהיה מוכן עד סוף שנה לפי ההערכות ואמור להיות מוכן לקהל הציבור לאחר הרבעון הראשון של 2021

הודעה רשמית מטעם ממשלת ארה"ב הועברה לציבור במהלך כנס ששודר לציבור ב'מרכז למחלות ומניעתן', אטלנטה. בהודעה נאמר שלפחות סוג חיסון קורונה אחד צריך להיות זמין כבר בסוף השנה, ואילו הציבור הרחב אמור להיות מסוגל לקבל חיסון עד תחילת האביב, דיווח אלכס אזר, שר הבריאות.

"יש תקווה בדרך בדמות חיסונים בטוחים ויעילים וזה עניין של שבועות או חודשים", זוהי בשורה מפתיעה מבחינת לוחות זמנים בהתבסס על תחזיות קודמות.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

בתדרוך הציבורי הנדיר, אזר קבע לוח זמנים מאוד ספציפי שלא בדיוק תואם את מה שהממשלה אמרה בעבר:

"אנו מצפים שיהיה לנו עד סוף השנה מספיק חיסונים מאושרים ע"י ה- אף.די.איי(FDA) כדי ש נפעל לפי השלבים הבאים:
1. "בסוף שנה נהיה מסוגלים לחסן את האנשים הפגיעים ביותר".
2. "ואז, עד סוף ינואר, אנו מצפים שיהיה לנו מספיק כדי לחסן את כל הקשישים, כמו גם את עובדי מערכת הבריאות שלנו והמגיבים הראשונים".
3. "ועד סוף מרץ - תחילת אפריל, יהיה מספיק לכל האמריקאים שירצו להתחסן".

לוח הזמנים הזה שונה מזה שהומלץ מוקדם יותר החודש על ידי פאנל פדרלי מייעץ שהרכבו היו 'המרכז לבקרת מחלות'(CDC) ואת 'המכון הלאומי לבריאות' - שקראו תחילה לחסן את עובדי מערכת הבריאות, ואחריהם אלו הפגיעים ביותר לזיהום- דהיינו אוכלוסיות בסיכון.

אזר אמר שזמינות החיסונים עשויה להיות תלויה גם במהירות שבה ניתן לייצר אותם, תהליך שכבר החל. "הלוואי שיכולתי לומר שהכל ילך ב-100% לפי התוכנית, אבל אנחנו גם צריכים להיות מוכנים למקרה שלא", אמר.

אזר הופיע עם ד"ר רוברט רדפילד, מנהל המרכז לבקרת מחלות, וד"ר ג'יי באטלר, בכיר בסוכנות. שלושתם חבשו מסכות לאורך ההכרזה, ולא הורידו אותם על בעודם על הבמה כפי הנוהג שהיה קיים עד היום בישיבות עיתונאים ממשלתיות אחרות במהלך המגפה. זו גם הייתה הפעם הראשונה שהמרכז לבקרת מחלות קיים שיחה תקשורתית בנוגע לנגיף מאז ה-21 באוגוסט.

 

מזכיר הבריאות אלכס אזאר

כל השלושה הדגישו אמצעי זהירות בסיסיים לבריאות הציבור.

"כל מי שהולך שוב לעבודה, בית ספר או אוניברסיטה שוב, נא לשמור מרחק מאחרים, ואם אין אפשרות נא ללבוש מסכה בכל עת בחברתם.

בנוסף הם גם הגיבו על הזינוק במספר מקרי קורונה על פני שלושה רבעים של המדינה, עם מקרים שהגיעו ל- 60,000 ביום בממוצע בשבוע האחרון וכ 700 מקרי מוות ביום.

לדברי באטלר, "אנחנו רואים מגמה מדאיגה כאן בארה"ב.

אך אני מבין שלאנשים נמאס ללבוש מסכות ולנקוט באמצעי הגנה אחרים, אבל זה ממשיך להיות חשוב יותר מאי פעם, והייתי אומר שזה חשוב יותר מאי פעם כשאנחנו עוברים לעונת הסתיו".

לדבריו, אנשים צריכים להיות זהירים במיוחד סביב החגים והפציר בהם לשקול ארבעה סיכונים בעת התכנסות עם אחרים: קרבת האינטראקציה, כמה זמן היא נמשכת, בין אם זה בפנים או בחוץ (בחוץ בטוח יותר), ומספר האנשים המעורבים. אנשים צריכים לעשות כל מה שהם יכולים כדי למזער את הסיכונים האלה הן עבור עצמם והן כדי להגן על יקיריהם ועל הקהילה באזורם.

אזר גם אמר שהממשלה שוקלת לשנות את דרישות הסגר לאנשים שנחשפו לנגיף.

על פי ההנחיות הנוכחיות של המרכז לבקרת מחלות, אלו שנחשפו למישהו עם קורונה צריכים להישאר בבית במשך 14 ימים, התקופה שבה צפויים להופיע תסמינים. עכשיו, הסוכנות בוחנת אם בדיקת אדם שנחשף, 5 או 7 ימים לאחר החשיפה יכולה לאפשר לתקופת ההסגר שלהם להתקצר.

לדבריו, "ברור שאנחנו לא רוצים שאנשים יהיו בבידוד למשך 14 יום שלא לצורך.

 

איך החיסון עובד בדיוק

 

אזר הדגיש גם שתהליך פיתוח החיסון נגד קורונה היה מכוון מאוד, מדעי ו"לפי הספר" משהו שהיה מאוד חשוב להרבה שהביעו את דאגתם בנושא והודיעו שהם לא מתכוונים לקבל את החיסון כאשר ישוחרר, בין אם זה מסיבות אידיאולוגיות/בריאותיות כנגד חיסונים בכללי, או כנגד חיסון הקורונה ספציפית מהסיבה שנראה שהאיצו כל כך מהר בפיתוח החיסון שלא ידוע עד כמה זה נעשה כהלכה והאם זה בטוח ויש מגמה גדולה מאוד של אנשים שדוגלים בכך.

בתגובה אמר אזר- "המערכת עובדת והסביר קלות על תהליך הניסויים.

הוא גם מנה חמש בדיקות ניטור כדי להבטיח שכל זריקת חיסון שמקבלת אישור פדרלי תיבדק בקפידה לבטיחות ויעילות:

  1. לכל ניסוי יש לוח בטיחות וניטור עצמאי של נתונים כדי לעקוב אחר תופעות הלוואי שהחיסון עשוי לעורר, ולהבטיח שהמטרות האפקטיביות יתקיימו הדירקטוריון שומר על הנתונים עד שיהיה בטוח שהסטנדרטים הושגו.
  2. לכל חברה יש תהליך עצמאי משלה להחלטה מתי יש לה מספיק נתונים כדי להגיש בקשה לאישור.
  3. מינהל המזון והתרופות האמריקאי פרסם הנחיות שחברות חייבות להיפגש איתם לפני שניתן יהיה לשקול את החיסון שלהן לאישור.
  4. לאף.די.איי יש ועדה מייעצת חיצונית המקיים פגישות ציבוריות כדי לסקור את תוצאות הניסוי.
  5. ומדענים ה-אף.די.איי יבחנו את כל נתוני הניסוי לפני הנפקת אישור שימוש חירום או אישור סופי לחיסון.

אין ספק שלשמוע את זה מחדיר אופטימיות לגבי חזרה לחיים שגרתיים רגועים ויציבים יותר כלכלית, ואינדיקציה לכך נראה כאמור בחודשים הקרובים.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE