הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
משבר דיור קטסטרופלי: מדינת ניו יורק דחתה את רוב בקשות הסיוע בשכר הדירה
ניו יורק ממשיכה לחטוף ריקושטים בעקבות המגיפה העולמית והפעם בעלי דירות במצוקה שאיבדו את מקור הפרנסה ונאבקים לשרוד במציאות הכלכלית נדחים ע"י הממשלה מפאת הגבלת תקציב לסיוע בשכר דירה

לאחרונה ניו יורק סבלה מגזירות קשות והחיים לא היו קלים לתושבי התפוח הגדול, בתחילת המגפה הם נפגעו הכי קשה מבין כל המדינות בעיקר בגלל רמת הצפיפות שתרמה להתפשטות הנגיף, מה שהוביל לסגירת עסקים ופגיעה בתחום הנדלן.

יותר מ-57,000 בקשות נדחו מקבלת תכנית הסיוע לשכר דירה בניו יורק משום שלא עמדו בקריטריונים לתמיכה, שזה בפשטות- יותר מ-60% מכלל המועמדים.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


 

דו"ח של החטיבה של 'בתים והתחדשות קהילתית' מצא כי 94,000 בקשות להקלה בשכ"ד הגיעו בין 16 ליולי ו- 6 לאוגוסט, לפי דוחות עסקיים של 'קריין' בניו יורק. עם זאת, הסוכנות מצאה שיותר ממחציתם נדחו בחזרה כי הם לא ענו על הדרישות.

"אני חושבת שזה עוצר נשימה כמה הכחשות של זכאות לקבלה היו", העידה חברת בית המחוקקים לינדה רוזנטל ל-'קריין'. היא תיארה את מספר הדחיות כ"שערורייתי". "זה אומר ש-57 אלף משקי בית נמצאים במשבר כרגע".

התובע הכללי של המדינה, בריאן קאוונה, אמר כי ייתכן שיהיה צורך להעריך מחדש את הקריטריונים ולהרחיב את הזכאות לתוכנית.

מתוך 100 מיליון דולר שזמינים בתקציב של התוכנית, המדינה שחררה כ $23.2M עבור כ 9,600 משקי בית. יש 16.8מליון דולר נוספים שמאושרים מאושר לשליחה, אבל עדיין לא הופצו לציבור. העיר ניו יורק קיבלה את חלק הארי של המימון עד כה, עם 86% מהכסף ששוחרר עבור מועמדים לבקשה, על פני חמשת הרובעים של ניו יורק.

יש חששות נרחבים לגבי היכולות של תושבי ניו יורק להמשיך לשלם שכר דירה בתוך המשבר הבריאותי והכלכלי הזה. שיעור האבטלה הוא 14% בעיר, כלומר חצי מיליון אנשים מובטלים. בעלי בתים אומרים שהם כבר להגיע לעסקאות עם דיירים שלא יכולים לשלם שכר דירה, גם כתנועה לביטול שכר הדירה צבר  תאוצה.

 

 

קאוונה אמר בחודש שעבר שבמקום לבטל את שכר הדירה, הוא רוצה לעבוד כדי לפתח מערכות שיעזרו לאנשים לעמוד בהתחייבויות שלהם.

"בעלי נכסים, כמו גם עו"ד של דיירים, צריכים להבין שיהיה קשה מאוד לטפל במשבר הזה ללא הקלה כספית אמיתית מהממשלה הפדרלית", אמר קאוונה, שהוא יו"ר הוועדה ל'דיור, בנייה ופיתוח קהילתי'. "אני אופטימי במקצת שבזמן מסוים בהמשך, הממשלה הפדרלית תחזור ליישם הקלות בהצעת החוק הבאה".

עד אז כנראה שניו יורקרים יאלצו להסתמך על החסכונות שלהם עזרה מהמשפחה או הלוואות בנקים אם הם רוצים לשרוד שהייה בנכסי ניו יורק.

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE