121,888 אמריקאים אובחנו אתמול (חמישי) כנשאי נגיף הקורונה, כך על פי חוקרי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס שבמרילנד.
תחנת בדיקת קורונה בוויסקונסין (צילום: רויטרס)
למעשה, 122 אלף הנדבקים מהווים שיא יומי חדש, יממה בלבד לאחר שנקבע שיא קודם - כ-102 אלף נשאי הנגיף. אם לא די בכך, 16 מדינות מדווחות על מספר שיא של חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים. מספר המתים ביממה האחרונה עומד על 1,210, אך רשויות הבריאות חוששות שהנתון רק ילך ויעלה בשבועות הקרובים, כפי שקרה כאשר שיאי תחלואה נשברו במהלך הקיץ.
ארה"ב ממשיכה "להוביל" את העולם עם כ-9.6 מיליון נשאי הנגיף ו-235 אלף קורבנות.
מבחינת החלוקה הגיאוגרפית גיאוגרפית, המחוז המאוכלס ביותר בארה"ב - לוס אנג'לס - מוביל עם 315,564 נשאי הנגיף, אחריו מחוז קוק באילינוי (בו נמצאת שיקגו) עם 204,977 מקרי קורונה שאובחנו עד כה. מחוז מיאמי-דייד בדרום פלורידה מדורג במקום השלישי עם 190,728 חולי קורונה.
עוד עולה מהנתונים של אונ' ג'ונס הופקינס כי שש מדינות - קולורדו, אילינוי, מינסוטה, פנסילבניה, יוטה ו-וויומינג - שברו אתמול שיאי תחלואה יומיים.