מנהלים ובכירים נוספים במפעל של ענקית הבשר האמריקאית "טייסון פודס" הימרו על כמות העובדים שיידבקו בנגיף הקורונה, כך עולה מתביעת ענק שהוגשה כנגד החברה שמספקת 20% ממוצרי הבשר בסופרמרקטים בארצות הברית.
מפעלי טייסון בווטרלו (צילום: AP)
אם לא די בפרשת ההימורים, בתביעה נטען שהמנהלים עשו ככל הניתן כדי למנוע את הידבקותם בנגיף, תוך כדי שהם הכחישו שהקורונה מתפשטת בין מאות העובדים במפעל בעיר ווטרלו, בצפון-מזרח איווה.
מי שעומד מאחורי התביעה הוא אדם בשם אוסקר פרננדז, שאביו איסידרו עבד במפעל והלך לעולמו בחודש אפריל לאחר שחלה בקורונה. לדבריו, החברה לא עשתה מספיק כדי להגן על העובדים, ואף הפצירה בהם לשוב למקום עבודתם גם כאשר חשו ברע. מוקדם יותר החודש, פרננדז עדכן את התביעה וחשף את ההתנהלות הלקויה של המנהלים ובכירים נוספים.
"מרבית המנהלים התחילו להימנע מהגעה לרצפת הייצור בשלב מאוד ראשוני, סוף מרץ ותחילת חודש אפריל, כי חששו להידבק בנגיף", נכתב בתביעה, "בזמן שהנגיף עבר מעובד לעובד, המנהלים העבירו את האחריויות השונות לעובדים זוטרים יותר, כאלו שלא עברו הכשרה ראויה ולא היה להם כל ניסיון בניהול".
דין בנקס, מנכ"ל טייסון פודס
במקביל, המנהלים ביטלו פגישות בנושא הבטיחות במפעל, וגם לאחר שמספר עובדים במפעל אובחנו כנשאי הנגיף, הם דרשו מבכירים נוספים להכחיש את הדיווחים: "השיא היה ההימורים על כמה עובדים יחלו בנגיף בסופו של דבר", נכתב בתביעה, שבה נטען שמנהל המפעל הוא זה שעומד מאחורי המעשה, "כל מי שהשתתף שם מזומן בצנצנת, ומי שהצליח לנחש את כמות הנדבקים קיבל את מלוא הסכום".
דין בנקס, מנכ"ל טייסון פודס שבעצמו מוזכר בתביעה, הגיב אתמול (חמישי) לדיווחים ומסר: "מצער אותנו לשמוע את האישומים החמורים בנוגע לבכירי המפעל בווטרלו. מה שנטען בתביעה לא מייצג את מי שאנחנו כחברה", הוא אמר.
עוד הסביר בנקס כי הורה לפתוח בחקירה פנימית במקביל לכך שהעובדים שהימרו על כמות הנדבקים הוצאו הושעו ללא שכר: "אם הטענות יתבררו כאמת, נפעל באופן מיידי כדי לסלק את האנשים ואת ההתנהגות המטרידה הזו מהחברה שלנו".
עובדי המפעל איימו בשביתה בתחילת המשבר (צילום: רויטרס)
התביעה אף חושפת כי עובדים רבים נדרשו להתייצב במפעל גם לאחר שחלו. באחד המקרים, מנהל זוטר מנע מאחד העובדים לעבור בדיקת קורונה, ובמקום הסתפק באמירה: "כולנו מרגישים את התסמינים, אבל יש לנו עבודה לעשות". עובד נוסף שהקיא בסמוך לפס הייצור נדרש לשוב לעמדת העבודה שלו כבר באותו היום.
בסוף חודש אפריל המפעל בווטרלו נסגר במשך כמה ימים, לאחר שמאות עובדים אובחנו כנשאי הנגיף. כבר בזמנו הם טענו שהחברה לא עשתה מספיק על מנת למנוע את התפשטות הנגיף בקרב העובדים. מרביתם אף טוענים כי כלל לא ניתן למשור על ריחוק חברתי במפעלים.
אחד העובדים במפעל באיווה סיפר אז כי לדעתו "מדובר בטירוף מוחלט, אני לא מבין איך כולם יכולים לחזור לעבודה, ואני אופתע לראות אם רוב העובדים יסכימו לשוב למפעל".