אנשי מערכות ההצבעה של דומיניון נסוגו בפתאומיות מהשתתפות בדיון שנקבע ליום שישי בבוקר עם הוועדה הממשלתית של מדינת פנסילבניה.
במסיבת עיתונאים ביום שישי בבוקר אמר יו"ר ועדת המדינה, סת גרוב, כי 1.3 מיליון פנסילבנים שהשתמשו במכונות ההצבעה של דומיניון "נתלו לייבוש".
מחוקקי פנסילבניה קבעו את השימוע עם יצרנית מכונות ההצבעה "בכדי לסייע בזיהוי ותיקון כל אי סדרים בתהליך הבחירות", כך על פי הרשות הרפובליקנית של הבית.
"יש חשיבות מכרעת לאמון במכונות בהן משתמשים כדי להצביע. עלינו לדעת האם מכונות חדשות אלה עמדו בציפיות, האם הן אמינות והאם הן אינן נתונות להפרעה", אמר הנציג הרפובליקני, יורק גרוב.
בתחילה הסכימה דומיניון להשתתף בשימוע, לפני שהוא "בוטל בפתאומיות", אמר גרוב.
"התרשמתי ממה שנראה היה הנכונות שדומיניון מערכות הצבעה תטפל בהאשמות וזה היה מעניק ל-1.3. מיליון פנסילבנים שהשתמשו במכונות שלהם נחת - כולל עצמי, מתוך מחשבה שדומיניון מוכנה לגבות בפומבי את המוצר שלהם שמשלמי המסים השקיעו מיליונים לרכישתו", ציין במהלך העיתונות.
"למרבה הצער, אמש, דומיניון מערכות ההצבעה נסוגה מהמחויבות לתושבי פנסילבניה לספק את תשובותיהם במתכונת ציבורית".
גרוב האשים את החברה ב"נסיגה אל תוך החושך ", במקום להופיע בדיון ב"כנות ויושרה".
יו"ר הוועדה אמר שהוא רוצה לדעת מדוע חברה בלי שום דבר להסתיר תחזור בה?.
"מדוע חברה המוכרת מוצרים ציבוריים חוששת לדון במוצר שלהם שנמכר לטובת הציבור? אם המוצרים של דומיניון היו מצליחים ומופעלים כפי שהיו אמורים, מדוע דומיניון לא תנצל את ההזדמנות לבחון בפומבי את הצלחתה?" גרוב דרש.
"כמה קשה לומר, 'מכונות ההצבעה שלנו עבדו בדיוק כמובטח והן מדויקות במאת האחוזים'?".
"לאחר שבועות של האשמות, מדוע מערכות ההצבעה של דומיניון לא פרסמה כל ניתוח של הצלחת מכונות ההצבעה שלה לציבור במטרה לעצור את מאשימיהם? אם אין להם מה להסתיר, למה הם מסתתרים מאיתנו?" הוא שאל.
גרוב הצהיר כי התנהגותו של דומיניון העניקה אמינות להאשמותיהם של מאשימיהם על אי סדרים בבחירות.