

זירת האירוע, הבוקר בברונקס (צילום: AP)
מידע מודיעיני שהתקבל במשרד שירות המרשלים הוביל את הסוכנים לבית בשכונת ווייקפילד ברובע, שם מתגורר אנדרה סטרלינג בן ה-35. לפני כשבועיים, סטרלינג נסע במכוניתו במזרח מסצ'וסטס כאשר שוטר הורה לו לעצור בצדי הדרך. מסיבה שאינה ברורה, הוא שלף אקדח, ירה לעבר השוטר ופגע בידו. השוטר נפצע, ואילו סטרלינג נמלט מהמקום.
ביחד עם עשרות שוטרים ממשטרת ניו יורק, אנשי שירותי המרשלים פשטו על הבית בשעה 5:30 בבוקר. אחד מדיירי הדירה פתח את הדלת, וסטרלינג יצא מאחד החדרים ופתח באש לעבר השוטרים. בשלב זה, לפחות חמישה סוכנים ירו לעברו, ומותו של סטרלינג נקבע במקום.
עוד דווח כי אקדח 9 מ"מ נמצא מתחת לגופו, אך לא ברור אם מדובר באותו כלי נשק שבו ירה בשוטר בחודש שעבר. כמו כן, באקדח נמצאו 5 כדורים נוספים, ולא ברור כמה פעמים הוא הספיק לירות לפני שנורה בעצמו.

החשוד שנורה למוות, אנדרה סטרלינג (צילום: AP / שירות המרשלים)
כאמור, שני סוכני שירות המרשלים נורו - אחד ביד והשני ברגל - והם פונו לבית החולים במצב בינוני. משירות המרשלים אף נמסר כי לא נשקפת סכנה לחייהם. במהלך הפינוי של הסוכנים, אחד משוטרי משטרת ניו יורק נפצע בעצמו, אך במשטרה סירבו למסור פרטים נוספים.
גבר בן 53 שנכח בדירה שבה סטרלינג אותר, נעצר אף הוא וצפוי לעמוד לדין בגין מתן סיוע לאדם מבוקש.
לא ברור במשך כמה זמן סטרלינג שהה בניו יורק, אך רשויות החוק חשפו כי הצליחו לאתר אותו בזכות העובדה שהשתמש בטלפון הנייד שלו מספר פעמים. בנוסף, מכוניתו מסוג BMV נמצאה לפני כמה ימים בקונטיקט, כך שרשויות החוק סברו שהוא בדרך לניו יורק.

חסימת כבישים בברונקס, הבוקר (צילום: AP)
באזור הבית בברונקס צפויים עומסי תנועה כבדים, מאחר שהמשטרה המקומית חסמה לפחות ארבעה כבישים. חקירת הירי נמשכת בשעה זו.