לפי הנתונים החדשים מהאנליסטים והמועצה הקמעונאית הצריכה בארה"ב ירדה הכי הרבה מאז הצניחה ההיסטורית באפריל, כאשר נגיף הקורונה החדש הגביל כניסה לחנויות ולמסעדות.
המכירות הקמעונאיות ירדו ב-1.1% בנובמבר לעומת חודש קודם לכן, כך מסר משרד המסחר אמש.
עם זאת, הצריכה הקמעונאית, לא כולל שירותי המזון, עדיין עלו ב-7.1% לעומת שנה קודם לכן, בין היתר הודות לשיאים של יום שישי השחור וקניות מקוונות של סייבר יום שני באינטרנט.
כמו במשך רוב השנה, בגדים וחנויות כלבו, כמו גם מסעדות וברים ספגו את הפגיעות הגדולות ביותר בחודש שעבר שוב. כולם נאבקו להתאושש מגלים של השבתות וסגירות, והמכירות עדיין ירדו משמעותית בהשוואה לשנה שעברה.
משרד המסחר גם שינה את נתוני אוקטובר והראה ירידה של 0.1% במקום עלייה של 0.3%.
עבור נובמבר, כאן הנתונים הראו שאנשים מוציאים לעומת חודש קודם לכן:
הקונים בארה"ב בדרך להוציא יותר מ-755 מיליארד דולר בשבועות סוף השנה המרכזיים - אך רבים מהמכירות, למעשה, החלו באוקטובר.
הקמעונאים סימנו התחלה שמסמנת שיא של עונת קניות החגים, אבל גם מיתנו את ההתלהבות בכך שציינו שהם לא יודעים כמה הם יושפעו על ידי כך שפקטור המכירות הגדולות ביותר שלהם הוזז למוקדם יותר השנה.
לאחר עיכוב חריג בשל אי הוודאות, איגוד הקמעונאות הלאומי צופה כעת כי המכירות הקמעונאיות יגדלו בין 3.6% ל-5.2% לרמה הגבוהה ביותר אי פעם בעונת הקניות של החגים במיוחד כעת לפני חג במולד.
קבוצת הסחר אומרת שהקונים יוציאו בממוצע 998 דולר על מתנות, אוכל, קישוטים ופריטי חג אחרים - הכמיהה להרגשה מיוחדת בשנה קשה שכזו.
קניונים ומוסדות מזון, לעומת זאת, נפגעו על ידי גלים של השבתות והגבלות כאשר ארה"ב נאבקה כדי להכיל את המגיפה העולמית. ההוצאה במסעדות וברים ירד ב-17.2% לעומת השנה שעברה.
באיגוד המסעדות הלאומי אומרים ש-110 אלף מסעדות שזה בערך17% בכל הארץ- נסגרו לצמיתות במהלך מגפת הקורונה לאחר שהיו פעילות במשך 16 שנים בממוצע, לפי הסטטיסטיקות.
עסקים רבים - ומשפחות - צפו בחרדה בוויכוח הממושך של המחוקקים בארה"ב על הרחבת הסיוע למדינה. מספר תוכניות פדרליות, כולל כמה דמי אבטלה, עומדות לפוג בסוף דצמבר.
הדו"חות האחרונים של הממשלה ציירו תמונה מדאיגה של ההתאוששות הכלכלית בארה"ב: מספר האנשים שהגישו תביעות אבטלה חדשות קפץ בחדות- בעוד שגיוס עובדים חדשים הואט יותר מהצפוי.
בתחום הקמעונאות, לעומת זאת, גל של קניות מקוונות הוביל ענקיות כמו אמזון וגם וולמארט לצאת למסעות גיוס עובדים, במיוחד מול מציאות של מחסנים מוצפים בהזמנות. נתוני משרד העבודה, המותאמים לדפוסי ההעסקה העונתיים, הראו בנובמבר הפסד נקי של 35 אלף משרות קמעונאיות כשהמגיפה מתחילה לתת את אותותיה בכלכלה- אך מאידך עלייה של 145 אלף משרות בתחומי תחבורה ובאחסון.