מכיוון שמסוכן לבקר את מערכת המשפט הרי שכל התוכן במאמר הנ"ל הוא על אחריותי (יאיר קליינבאום) ובגדר לכאורה...
עכשיו, אחרי שכיסיתי עצמי מתביעת מיליונים, מכתב אישום או ממאסר, ולפני שאסביר מדוע יש לסגור את תיקי נתניהו ולחקור את המעורבים ביצירתם, חשוב להקדים ולומר שכאיש ימין, אחרי 14 שנות ממשלת נתניהו, ברור לי דבר אחד - ביבי זה לא ימין.
אין לי כיפה על הראש, אני רק יהודי שחקר את תולדות מדינת ישראל והגיע למסקנה שביבי זה 'מפא"י של איש אחד'.
ישראל תחתיו פרוצה להגירה לא-יהודית, מנוהלת בידי שופטים (בהסכמתו עד 2018), ותרבותה היהודית ממשיכה את נסיגתה לטובת מאסטר-שף.
בפועל אפילו מפא"י הוא לא.
מצד שני גם לרגע אחד לא האמנתי שנתניהו מושחת בפלילים כפי שמציירים אותו.
למרות העוול שגרם לעם היהודי ולמדינת ישראל, הזנחת אופייה היהודי והדמוקרטי של מדינת ישראל לא הצדיקה בעיני את הרדיפה החולנית והברוטלית כנגדו - שהולכת ומתבררת יותר ויותר כמזימה.
ואת החלק הביקורתי במאמר אסיים בשאלה.
תומכי נתניהו מספרים כי העובדה שהוא לא לחם בשחיתות המשפטית עד עתה, היא בגלל שלמרות שהוא גאון ענק ומנהיג חזק הרי שהוא היה חסר אונים פוליטית, ובכן, זה קצת לא מסתדר לי - אם אתה כזה גאון, איך הבאת את עצמך למצב בו אתה כה חסר אונים למול רשויות הנתונות לשליטתך?. ואם אתה נתון לשליטתן של רשויות החיצוניות לך איך אתה כה חזק?
האמת היא שנתניהו גאון בניהול סיכונים אישיים, וכנראה הוא פשוט לא ראה במערכת המשפט כסיכון אישי.
אגב, זה אומר משהו על היושר המינסטריאלי שלו...
כי לא היה אכפת לו שמערכת המשפט מסכנת את ישראל עד שהיא לא סיכנה אותו אישית.
וזו בעצם השחיתות האמיתית שלו.
ואף על פי כן, אבקש לטעון כי במהלך החקירה והגשת כתב האישום הופרו פרוטוקולים בסיסיים וכי כמות ניגודי העניינים, ההטיות, רמיסת הנהלים, במקרה נתניהו הינה חסרת תקדים ביחס לראש ממשלה במדינה דמוקרטית.
הבוקר גילינו עוד ראיה לעובדה שראש הממשלה סומן ע"י מערכת אכיפת החוק כאשר הארץ חשף כי היועמ"ש אביחי מנדלבליט הקים בחשאי פורום משפטנים מחוץ לפרקליטות בו דן בתיקי נתניהו - מדהים.
זה לא חדש.
משלב החקירות, שם בן זוגה של ג'ודי ניר מוזס שלום (אחותו של המו"ל הנחקר) היה האחראי על החקירה; עד התנהלותו התמוהה של רב-ניצב אלשיך שבפרשת המימד החמישי נאלם (ונעלם) דום לכאורה, למול הקצאת משאבים יוצאת מגדר הרגיל שניתנה במקביל לחקירות נתניהו, כבר אז אפשר היה להריח שמשהו במשטרת ישראל לא מסתדר.
אחר כך גילינו כי חוקרי משטרה ניסו לכאורה להניע עדים לזרוק את כל מה שיש להם על נתניהו; ועכשיו מתברר שהחקירות החלו בלי אישור חתום של היועמ"ש כמתבקש בחוק יסוד הממשלה לכאורה; ושהחוקרים חיפשו במשך חודשים לפני כן חומרים על ראש הממשלה; עוד התברר על ידי גלעד צוויק מישראל היום כי הפרקליטות הסתירה עדויות מפתח מעורכי הדין של נתניהו.
ומה עם הודעות הדואר האלקטרוני של פרקליט המדינה לשעבר שי ניצן, שחשף עמית סגל, בה דיבר ניצן על 'טובת המערכת' בהיקשר למשפט נתניהו לכאורה; וקיומן של קלטות סודיות בפרשת הרפז שחשפה איילה חסון, קלטות שהפכו לכאורה את היועמ"ש ואת אחד ממתחריו המרכזיים של נתניהו בזירה הפוליטית, לבעלי שותפות-סוד מעט מפוקפקת לכל הפחות לכאורה - ובפועל העידו על ניגוד עניינים חמור לכאורה של היועץ המשפטי לממשלה, וראש הממשלה.
רבותיי, לדעתי, אין דרך אחרת להסביר את כל אותם "לכאורות", "שגיאות", "צירופי מקרים", שהתרחשו "לכאורה" בפרקליטות, במשטרת ישראל, ובקרב היועמ"ש שאיכשהו כולן פעלו לרעת ראש הממשלה נתניהו, מלבד העובדה שהתקיימה קונספירציה רב-זרועית של גורמים במערכות החוק ואכיפתה במדינת ישראל לחסל ראש ממשלה - שוב לכאורה!.
בשלב זה הפרליטות בפאניקה, הם יודעים שאין להם כלום ביד, וגם הכלום רקוב.
כאזרח שומר חוק שמאס ברדיפה הטיפשית הזו, אני קורא לחקור את 'שומרי החוק' שהפכו את החוק לנשק - כמובן שלכאורה.
אמא שלי לימדה אותי מגיל קטן Two wrongs don't make a right,
זה שביבי הרס את יהדות המדינה בשל חגמות שלטוניות, לא אומר שלמערכת המשפט מותר להרוס את חוקיה של המדינה.
גם אם נתניהו הזיק למדינת ישראל, זה לא אומר שהיועץ המשפטי לממשלה, פרקליט המדינה, או משטרת ישראל הם מעל חוקי הריבון.