מחירן של סוללות הליתיום-יון המשמשות להנעת רכבים חשמליים ירד ב-89 אחוזים בעשור האחרון. המחיר יכול לרדת אף יותר בשנים הקרובות, או לפחות כך מקווה התעשייה, מה שיאפשר ליצרנים להביא אל השוק מכוניות חשמליות בעלות זהה למכוניות הקונבנציונליות.
לפני עשר שנים, העלות של סוללה שכזו הייתה כ-1,100 דולרים לקילוואט-שעה.
המחיר כיום עומד סביב 137 דולרים, וסביר שימשיך במסלולו בשנתיים הקרובות עד למחיר של 100 דולרים לערך, כך ע"פ דו"ח האנרגיה הנקייה של חברת בלומברג.
"אם מסתכלים על ההוזלה המדהימה בעשור האחרון, מה שצפוי לנו בשנים הבאות הוא, שיחד עם רגולציה גוברת מצד אירופה שצפויה לנדוד לארה"ב וסין, נראה כאן שילוב חזק מאוד של גורמים לאימוץ הרכב החשמלי, החל מעכשיו (...) הם ימשיכו לצבור תאוצה במהלך השנים הקרובות".
"תוך כארבע שנים, ענקיות הרכב אמורות להיות מסוגלות לייצר ולמכור לשוק הרחב כלי רכב חשמליים באותו מחיר ובאותם שיעורי רווח כמקביליהם בעלי מנוע הבערה הפנימית", כך לפי הדו"ח של בלומברג.
באותו מסמך מצויינת העובדה שכבר בעת הנוכחית קיימים מארזי סוללות סיניים לרכב בעלות של כמאה דולרים לקילוואט-שעה, אותו קו פרשת המים שיאפשר ליצרניות להציע רכבים חשמליים במחירים המוכרים - ולהרוויח.
יחידת ההשקעות של הבנק השוויצרי UBS פרסמה מוקדם יותר השנה כי חברת פולקסווגן תהיה הראשונה שתרוויח כסף ממכירת רכבים חשמליים, הרווחים אמורים להתחיל להגיע עוד ב-2022.
אף שטסלה הוא הרכב החשמלי הנחשק ביותר ברגע זה, סביר מאוד כי הוא יעמוד מול תחרות קשה מכיוון התעשייה הגרמנית.
ע"פ UBS:
"בהשוואה של ראש-בראש, הצרכנים עדיין יעדיפו רכב חשמלי מתוצרת אאודי, מרצדס או ב.מ.וו על פני טסלה. העניין המרכזי הוא שלמותגים אלה אין עדיין מוצר שיכול להתחרות בקטגוריה, אך ייתכן שהמצב ישתנה כבר בשנת 2021".
שוויה של טסלה עומד כעת על 688 מיליארד דולר, בסדר הגודל של שאר תעשיית הרכב העולמית גם יחד, ומייסד החברה אילון מאסק, עבר לאחרונה את וורן באפט במדד העושר והעפיל אל המקום השני, הסיכויים שתגענה סוללות זולות יותר ושדגמים עממיים יותר יגיעו אל השוק, ייתכן ומבשר רעות עבור החברה - שבינתיים מנייתה עושה רווחים גדולים.