יצרנית המטוסים האמריקאית בואינג תשלם 2.5 מיליון דולר כדי לסיים את ההליך המשפטי שנפתח נגדה בעקבות שתי ההתרסקויות הקטלניות של מטוסי ה-737MAX, כך הודיעו מוקדם יותר היום (חמישי) רשויות החוק הפדרליות.
אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
בואינג הואשמה ע"י משרד המשפטים בקשירת קשר לביצוע הונאה כנגד ארצות הברית, וזאת בטענה שהחברה טייחה את התקלות הטכניות שהובילו לשני האירועים הקטלניים.
כזכור, במרץ 2019, חברות התעופה ברחבי העולם הודיעו על קרקוע מטוסי 737MAX, וזאת לאחר שתי תאונות קשות שגבו את חייהם של 346 בני אדם. התאונה הקטלנית הראשונה התרחשה ב-29 בנובמבר 2018, מול חופי ים ג'אווה שבאינדונזיה. זמן קצר לאחר ההמראה, טיסת ליון אייר 610 ועליה 189 נוסעים ואנשי צוות התרסקה. חודשים ספורים לאחר מכן אירעה התרסקות דומה, גם היא של דגם ה-737MAX. הפעם האירוע התרחש באפריקה, במהלך טיסת אתיופיאן איירליינס בדרכה לקניה עם 157 נוסעים ואנשי צוות.
לאחר שתי התאונות הקטלניות, חוקרי התעופה קבעו שהסיבה שהובילה להתרסקויות הייתה תוכנה שנועדה למנוע מצב של הזדקרות (stall) - מצב שבו המטס מאבד עילוי. המערכת, שנקראה MCAS, נבנתה כדי לייצב את המטוס לאחר שבדגם החדש הוכנסו מנועים מעט גדולים יותר, ומיקומם בכנף הוזז לאחור - דבר שבתגובה משפיע על מרכז הכובד של כלי הטיס. בהמשך נודע כי בשתי ההתרסקויות, תקלה בחיישן הובילה את המערכת לפעול ולגרום למטוסים לאבד גובה.
בסופו של דבר, רשות התעופה הפדרלית (FAA) אישרה לבואינג 737MAX לשוב לשחקים לקראת סוף שנת 2020, ובסוף דצמבר אמריקן איירליינס הפכה לחברת התעופה האמריקאית הראשונה שחוזרת לבצע טיסות סדירות עם מטוסים מדגם זה.
מטוסי MAX שקורקעו ב-20 החודשים האחרונים (צילום: Getty Images)
הסכום שבואינג תשלם, כ-2.5 מיליארד דולר, מחולק לשלושה נושאים שונים: 1.77 מיליארד דולר יועבר לאותן חברות תעופה שרכשו את המטוסים לפני התאונות, ובעקבותיהן נאלצו לקרקע את הצי; כחצי מיליארד דולר יועבר לטובת בני משפחת מאות הקורבנות של שתי ההתרסקויות; שאר הסכום, כ-243 מיליון דולר, יועבר לממשל הפדרלי כקנס.
בתביעה נטען שבואינג "קשרה קשר במודע ובמכוון, כדי להונות את ממשלת ארה"ב בנוגע ליכולתה לבחון את הבטיחות של המטוס", ומעבר לקנס הוטל על בואינג תקופת מבחן בת שלוש שנים (התיק ייפתח מחדש, יתכן עם הרשעות פליליות, במידה שיירשמו הפרות במהלך שלוש השנים הקרובות).
"ההתרסקויות הקטלניות חשפו את ההתנהלות המטעה של חלק מהעובדים באחת מיצרניות המטוסים הגדולה בעולם. אותם עובדים בחרו בדרך של רווחים ולא באמת, כאשר הסתירו מחוקרי ה-FAA מידע חשוב בנוגע למטוס ה-737MAX, והם אף ניסו לטייח את ההונאה שלהם", מסר דיוויד ברנס, בכיר במשרד המשפטים בוושינגטון.
בהודעה שפורסמה מצד עורך דין המייצג את משפחות הקורבנות נמסר: "כתב האישום חושף רק את קצה הקרחון של ההתנהלות של בואינג, תאגיד שמשלם מיליארדי דולרים כדי להימנע מלקיחת אחריות משפטית, במקביל לכך שהוא מנהל מאבק ממושך בבית המשפט כנגד בני המשפחה של הקורבנות", כלשון ההודעה.