מגפת הקורונה נמצאת בסביבה כבר קרוב לשנה, ואין ספק שהיא משפיעה על היבטים רבים בחיים שלנו. תוכניות השתבשו, עסקים נסגרים, אירועים מתבטלים, וכמובן החשש המהותי לחיים שלנו ושל היקרים לנו מכל. נראה שיש מי שצמוד לעדכוני חדשות, חרד לעתידו, ובעיקר חושש מהעתיד, ולעומת זאת, יש מי שאמנם מקפיד על כל ההגבלות וההנחיות, אך לא נותן למצב להשפיע עליו. כלומר, במילים אחרות, לא נכנס להיסטריה. אז מה עושים? כיצד מגשרים על הפער?
אין ספק כי הנגיף הזכיר לכולנו כי דבר לא בטוח, והכל יכול להשתנות, ברגע אחד. למעשה, עבור רובנו, אפשר לומר כי הבועה התנפצה, האשליה נפלה. הנרטיב השתנה, הסדר אותו הכרנו, העולם כפי שהכרנו. כל אלו ועוד, מובילים, פעמים רבות, לתחושה של אי וודאות ומתחים רבים.
כאשר אנו חווים את התחושות האלו, ברוב המקרים, הזוגיות היא הראשונה להיפגע. תחת מתחת, קשה לראות את הצד שני, לקבל ולהכיל אותו, מה שמוביל במקרה הטוב לתקשורת לא מאוד טובה ואפקטיבית, ובמקרה הפחות טוב, להיעדר תקשורת מוחלט, וכידוע, אחד הדברים החשובים ביותר בכל זוגיות בריאה ומאושרת הוא, איך לא, תקשורת בריאה.
זוגות רבים מוצאים את התסכול, הלחץ, והחשש על בן הזוג, אך חשוב לזכור כי אפשר (ורצוי) גם לנצל את ההזדמנות לעצור את שגרת החיים, המירוץ, ולהתבונן ביחד או בנפרד על החיים, וכמובן, להיות שם יחד, אחד בשביל השנייה.
הנה 5 טיפים לשמירת זוגיות בריאה גם (ובעיקר) בזמן הקורונה:
1. גלו אמפתיה כלפי אופן ההתמודדות של בן או בת הזוג
כל אחד מאיתנו שונה, כלומר, בעל אופי אחר, דפוסי התנהגות אחרים, וכדומה. בהתאם לכך, הסבירות כי שני הצדדים יתמודדו באותה הדרך עם הקורונה, היא נמוכה במיוחד. אותו שוני באופן ההתמודדות יכול לגרום פעמים רבות חוסר הבנה, חוסר תקשורת וריבים. אמפתיה היא לגמרי מילת המפתח בתקופה מאתגרת זו, והיא מעניקה אפשרות להרוויח מהגישות השונות.
2. ביחד, אבל גם לחוד
נכון, לא תמיד קל למצוא את האיזון בין השניים, בטח כאשר מדובר על מרחב מצומצם. חשוב לזכור כי דברים פשוטים כמו צפייה בסרט ביחד, האזנה למוסיקה, או הפגנה של ביטויי חיבה, יכולים בהחלט לעודד את מצב הרוח, להפיג את המתח, וכמובן, לקרב.
3. שמרו על שיח מכבד ואדיב
כידוע, רגש הוא לגמרי דבק מדבר. זאת אומרת, שאם צד אחד ידבר תוך רגישות וכבוד, סביר כי הוא יקבל תגובה דומה מהצד השני. לעומת זאת, אם צד אחד מדבר בכעס ובזלזול, כנראה שתגובה דומה צפויה לחזור אליו. לכן, העדיפו להדביק אחד את השניה ברגשות חיובים. נכון, לא תמיד הדבר קל, בטח בתקופה לחוצה ומאתגרת כמו זו, ולכן, כאשר אתם מרגישים כי זה גדול עליכם, פשוט קחו לעצמכם רגע, והימנעו משיח לזמן מה, עד שתחזרו לעצמכם.
4. קודם כל, תדאגו לעצמכם
בשביל לטפח מערכת יחסים טובה, מאוזנת ומאושרת, חשוב כי קודם כל תדאגו לעצמכם. זה יעזור לכם לגלות סובלנות ואמפתיה כלפי בן הזוג, ולנהוג באדיבות והכלה. טיפוח של הגוף והנפש הוא מהותי וחשוב תמיד, אך בטח בתקופה כזו. הקפידו לישון מספיק שעות, לאכול נכון, מאוזן ובריא, לבצע פעילות ספורטיבית, ובכלל, לעשות דברים שעושים לכם טוב.
5. תהיו בצד של בן או בת הזוג
במיוחד בימים אלו, חשוב להביע תמיכה, גם אם נדמה לכם שהתפיסה או התגובה מוגזמת. חשוב שתהיו שם עבור הצד השני, בלי שיפוטיות או ביקורת, כך תוכלו להתמודד ביחד עם התקופה על הצד הטוב ביותר, תוך מינימום ריבים וקשיים, ומקסימום הקשבה, הכלה ואהבה.