"הוכחה אמינה לחיסון COVID-19 יהיה חיוני למטרות בריאות הציבור, בדיוק כמו שמחקרים על יעילות החיסון, השפעת החיסון, ניטור כיסוי ומעקב אחר תופעות לוואי בעקבות חיסון הם", כך נמסר מהמשרד האזורי של ארגון הבריאות העולמי באירופה - בינתיים דנמרק היא הראשונה להודיע על דרכוני חיסונים לכלל האוכלוסייה הדנית
דנמרק עתידה לצייד את אזרחיה בדרכוני חיסון נגד וירוס הקורונה בתיאום עם חברות התעופה הגדולות כבר בתחילת השנה, כך גילה שדרן ברדיו הדני הלאומי.
משרד הבריאות בדנמרק ישיק את דרכון החיסונים Covid-19 שניתן להוריד ולהדפיס מאתר אינטרנט לבריאות הציבור במדינה, כך הודיעה הממשלה בהודעת דוא"ל לתאגיד השידור הדני ביום שישי.
(צילום: JOEL SAGET/AFP via Getty Images)
"צפוי שיהיו דרישות ממדינות אחרות להצגת תיעוד החיסון עם הכניסה", נכתב ממשרד הבריאות בהודעת הדוא"ל. ממשלת דנמרק כבר מסרה בעבר כי היא "עובדת על דרכון חיסון ל-Covid-19 שצפוי להיות מוכן בתחילת 2021".
עוד נודע כי הדרקון יתעגן לפי המידע של תאריך החיסון ולכמה זמן הוא למעשה פעיל בגוף המתחסן.
ראש המדור לתחבורה בקונפדרציה התעשייתית הדנית, מייקל סוואן, תמך במהלך ואמר: "דרכון חיסון הוא הדרך שלנו לשים את המגבלות מאחורינו".
הרעיון של דרכונים לחיסון תופס תאוצה בקרב מנהיגים באירופה ובבריטניה, כאשר ראש ממשלת בריטניה לשעבר טוני בלייר קרא ליישום מיידי של "צורת דרכון בריאות".
"אני מכיר את כל ההתנגדויות, אבל זה יקרה. זו הדרך היחידה בה העולם יתפקד וכדי שנעילה כבר לא תהיה דרך הפעולה היחידה ", אמר בלייר.
חברות תעופה מסוימות כבר הודו כי הן מתכננות לדרוש דרכוני חיסון לנסיעות בינלאומיות, כאשר מנכ"ל ענקית התעופה האוסטרלית קנטאס, אלן ג'ויס, כבר הודיע בנובמבר כי הוכחת חיסון תהיה "הכרח" כדי לטוס במטוסי החברה ה-11 בגודלה בעולם התעופה.
ארגונים בינלאומיים הודיעו תמיכה גם הם ברעיון דרכוני החיסונים, כאשר ארגון הבריאות העולמי (WHO) והפורום הכלכלי העולמי (WEC) בוחנים את הרעיון.
ארגון הבריאות העולמי עומל במקביל על פיתוח "אישורי חיסון חכמים" שיהוו מסמכי חיסון דיגיטליים.
"הוכחה אמינה לחיסון COVID-19 יהיה חיוני למטרות בריאות הציבור, בדיוק כמו שמחקרים על יעילות החיסון, השפעת החיסון, ניטור כיסוי ומעקב אחר תופעות לוואי בעקבות חיסון הם", כך נמסר מהמשרד האזורי של ארגון הבריאות העולמי באירופה, על פי דיווח של עיתון ניוזוויק.
בינתיים, הפורום הכלכלי העולמי, בהנהגת הוגה 'האיתחול הגדול' צ'ארלס שוואב, עובד עם פרויקט Commons בשיתוף עם חברות תעופה כמו קת'אי פסיפיק, JetBlue, לופטהנזה, סוויס איירליינס, יונייטד איירליינס, וירג'ין אטלנטיק, לפיתוח אפליקציית "CommonPass" שתראה לחברות התעופה את מצב חיסון המטיילים בצורה של קוד QR.