עלינו לומר כי אמנם היינו מעט מבולבלים לגבי תוצאות החקירה האחרונה של המינהל הלאומי לבטיחות בתעבורה בדרכים על אירועי התאוצה הפתאומיים והבלתי מכוונים במכוניות טסלה (בחקירה קודמת נוקתה החברה מאחריות, אך מאוחר יותר התברר בסוכנות כי ראש צוות החקירה היה אוהד טסלה).
לאור זאת, אנו מופתעים פחות כשטסלה נאלצת לבצע ריקול ל-158,000 כלי רכב בגלל מסכי מגע פגומים.
מניות טסלה ירדו מעט ביום חמישי בבוקר לאחר שהסוכנות ביקשה מיצרנית הרכב למשוך כ-158,000 יחידות דגם S ודגם X שמסכי המגע בהן פגומים.
כשקונסולת התצוגה בטסלה נכשלת, הנהגים יכולים לחוות "אובדן של תכונות מסך מגע חזותיות הכוללות אינפורמציה, ניווט וגלישה באינטרנט ואובדן תצוגת תמונת מצלמה אחורית כאשר הרכב נמצא בהילוך אחורי".
פנים המודל S של טסלה (צילום חובבים)
והרכיב האשם? "שבבי זיכרון פלאש שחוקים המשמשים בתצוגות מכוניות דגם S 2012-2018 ו-SUV מדגם X 2016-2018". הדו"ח ציין כי "בכל פעם שהבעלים מפעיל את המכונית, הוא שוחק את הקיבולת הכוללת של שבב זיכרון הפלאש eMMC NAND 8GB על גבי מעבד ה-NVIDIA Tegra 3 המניע את התצוגות. כאשר קיבולת נשחקת כולה - בדרך כלל כחמש עד שש שנים מאוחר יותר, אומרים בסוכנות - "התצוגות יוצאות מכלל שימוש".
הסוכנות לבטיחות כתבה לטסלה: "כישלון ה-MCU מביא לאובדן המצלמה האחורית ולאובדן בקרות מיזוג האוויר. לכשל יש גם השפעה שלילית על מערכת סיוע הנהג המתקדמת (ADAS), כמו גם פונקציונליות של איתותי תקלות, והתראות הקשורות לפונקציות הרכב."
"היעדר מערכת מתפקדת של מיזוג והפשרה על השמשות עלולה להפחית את ראות הנהג במזג אוויר סוער, ולהגדיל את הסיכון לתאונה", נכתב. "אם טסלה מחליטה שלא לבצע את הריקול, עליה לספק הסבר מלא של החלטתה, כולל כל ניתוח נוסף של הבעיה מעבר למה שסיפקה בעבר". הסוכנות אמרה גם כי לא די בעדכוני תוכנה שיסופקו ע"י טסלה למערכות הרכב.
"העדכונים האלה אינם מספיקים מבחינה פרוצדוראלית ומהותית", סיכם הרגולטור.
על פי הדיווחים, טסלה "נרתעה" מלהיענות לדרישת הריקול מצד הרשות הפדרלית.
רשת NBC מסרה: "מומחים אומרים שהמכתב פירושו שטסלה התנגדה לביצוע הריקול, שלדעת הסוכנות הוא הכרחי".