סר טים ברנרס-לי, מדען המחשבים הבריטי שהפך לאביר בגלל שהמציא את מערכת הניווט האינטרנטית, רוצה לעצב מחדש את המרחב הקיברנטי.
עם סטארט-אפ חדש בשם Inrupt, ברנרס-לי שואף לפתור כמה מהבעיות שפגעו ברשת הפתוחה בעידן של פלטפורמות ענקיות וסגורות כמו פייסבוק.
על בסיס רעיונות שפותחו על ידי פרויקט קוד פתוח מבטיח ברנרס-לי רשת בה אנשים יכולים להשתמש בכניסה יחידה לכל שירות, ונתונים אישיים נשמרים ב"פודים", או בחנויות נתונים מקוונות אישיות, הנשלטות על ידי המִשׁתַמֵשׁ עצמו, ולא בידי אף אחד אחר.
"אנשים מאסו בחוסר השליטה", אמר ברנרס-לי, מייסד שותף ומנהל הטכנולוגיה הראשי בכנס רויטרס.
האינטרנט החדש והמעודכן הזה, אמר, יאפשר את סוג שיתוף הפעולה שעזר להפוך את שירותי הרשתות החברתיות הגדולות למוצלחות כל כך תוך השארת המשתמש בשליטה.
(צילום: רויטרס)
ג'ון ברוס, מנהל טכנולוגי ותיק ומנכ"ל חברת Inrupt, אמר כי החברה חתמה על שיתוף פעולה עם שירות הבריאות הלאומי הבריטי, ה-BBC וממשלת פלנדריה שבבלגיה כלקוחות פיילוטים.
המשקיעים של Inrupt כוללים את הרסט ונצ'רס, Octopus Ventures ו-Akamai, חברת משלוח תוכן באינטרנט.
ברוס אמר כי הפיילוט של שירות הבריאות הבריטי התמודד עם בעיה ארוכת השנים של רשומות רפואיות שאינן תואמות. עם Inrupt, לדבריו, התאפשר לתת לכולם "הצגה הוליסטית של ההיסטוריה הרפואית שלך", כאשר רופאים שונים ונותני שירותים אחרים יוכלו לעדכן את התיעוד הזה גם כשהוא נשאר בשליטת המשתמשים.
מטרת המפתח עבור Inrupt היא לגרום למפתחי תוכנה לכתוב תוכניות לפלטפורמה.
Inrupt, כמו הרשת המקורית, היא בבסיסה מערך פרוטוקולים לאופן שבו מכונות מדברות ביניהן, כלומר יישומים ספציפיים מביאים אותו לחיים.
"מקרי השימוש הם כל כך רחבים, שזה כמו לעשות פעולה ברשת", אמר ברנרס-לי.
נראה איך פייסבוק וגוגל יגיבו לכך..