אמנם המצב באמריקה שונה ביחס לישראל, כאשר היא לא נמצאת בסגר הדוק, אך ללא כל ספק, היא נמצאת במצב של תרדמת. מרבית מקומות הבילוי, המסעדות, אתרי הפנאי והתרבות סגורים, ולמעשה, רק מקומות חיוניים נשארים פתוחים. על אף השיממון והיובש, פרויקט חדש ומעודד מטעם הקונסוליה הישראלית בבוסטון, בשיתוף הארגון הפרו-ישראלי Returning the sparks אשר יזם את הרעיון ומוביל את הביצוע, הלל Hillel, והסוכנות היהודית,מצליח לרענן מעט את השממה.
מתוך הפרויקט, סטודנטים מציגים אמנות ישראלית
סיורי אמנות ותרבות נראים בימים אלו כמו חלום רחוק. מתוך נקודת מוצא זו, הפרויקט החדש מבקש להציע לסטודנטים וסטודנטיות בקמפוסים שונים ברחבי ארצות הברית, לשמור על קשר עם ישראל, ומציע דרך מקורית ומהנה במיוחד לעשות זאת: באמצעות הכרה ורכישה של אמנות ישראלית.
לצורך מטרה זו, הפרויקט הקים ספריה מלאה ומגוונת במיטב האמנות הישראלית העכשווית. ספריה זו למעשה מאפשרת לאותם סטודנטים לשוטט (באופן וירטואלי כמובן), במאגר מעורר השראה וייחודי של למעלה מ-40 יצירות של אמנים ואמניות מישראל, מקצוות שונות של החברה.
בין האמנים תוכלו לגלות כמה שמות מוכרים במיוחד כגון מנשה קדישמן, מוחמד ג׳ולני, יובל אצילי, ועוד. כל סיור וירטואלי כזה, כולל גם הסבר רחב ומפורט אודות כל אמן ויצירה, כך שהסטודנטים יכולים גם להכיר יותר לעומק את האמנים, וכמובן את היצירות עצמן.
כמובן כי על מנת להפוך את הפרויקט למשהו יותר מהותי מסתם עוד סיור וירטואלי חביב, לכל אחת מהיצירות אשר מוצגות בספריה, קיים עותק פיזי אשר הגיע ישירות מישראל, לארצות הברית. לכל סטודנט או סטודנטית ישנה האפשרות לרכוש יצירה, איתה יוכלו לקשט את הבית, או להעניק כמתנה.
תחילה, הפרויקט החדשני התקיים באוניברסיטת נורת'איסטרן, אך תוך מספר חודשים בלבד, ההצלחה לא איחרה להגיע, וכעת, צפוי להיפתח סניף נוסף באוניברסיטת UMASS (מוסד חינוך אשר נמצא במערב מסצ'וסטס וגודלו כשל עיר ממוצעת בישראל).
לאחרונה, על פי הדיווחים, מרבית היצירות המוצעות, כבר נמכרו. אין ספק כי מדובר בחדשות משמחות הן עבור האמנים (מי שעוד בחיים), והן עבור הסטודנטים והסטודנטיות. הפרויקט אף זכה לכותרות רבות, וסיקור חיובי בתקשורת הן הכללית, והן היהודית.
יתרון מהותי ובולט של הפרויקט הוא כי הוא הצליח לתרום למעורבות רחבה וגבוהה יותר בחייהם של יהודים באמריקה, ואף הצליח לקדם רבות את הפעילות הפרו-ישראלית. אין ספק כי הפרויקט הוא דרך יעילה ויצירתית להכניס מעט מישראל, ומאמנות ישראלית, תוצרת כחול לבן, אל תוך מעונות סטודנטים ברחבי אמריקה.
אפשרות זו מעניקה לסטודנטים ולסטודנטיות הזדמנות חד פעמית לקשט את ביתם ביצירות ישראליות, גם כאשר הם נמצאים כל-כך רחוק מהבית. וכמובן, לאותם יוצרים ואמנים, להגיע לאמריקה, בקלות, בדגש על קהל יעד צעיר.
מטעם הפרויקט נמסר כי אחת המטרות היו לדגול במגוון יצירות שונות, אשר מבקשות לשקף את מגוון האוכלוסיות אשר קיימות וחיות בישראל, מתוך כוונה כי היצע זה יצליח להעשיר את נקודת המבט של הסטודנטים ואף של אמריקאים, אודות מדינת ישראל, והתושבים החיים בה.
בהחלט מדובר על אחד הפרויקטים החשובים ביותר אשר נעשו בזמן קורונה, כאשר הוא מצליח לעורר גלים, ולהוביל לשינוי אמיתי, מהותי. מצד אחד, לקדם אמנות תוצרת כחול לבן, ומצד שני, לעודד הסברה חיובית אודות ישראל. שניים במחיר אחד.