

אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
החשוד המרכזי בפרשה הינו דיוויד ג'נטייל בן ה-54, מנכ"ל חברת GPB Capital Holdings, שנעצר הבוקר לצד שני בכירים נוספים - ג'פרי לאש בן ה-51 וג'פרי שניידר בן ה-52. השלושה מואשמים בהונאת משקיעים, הונאה מרחוק וקשירת קשר לביצוע הונאה.
GPB הוקמה ע"י ג'נטייל בשנת 2013, אולם כעבור שנתיים הוא ושני שותפיו לפשע החלו לבצע את ההונאה. המשקיעים שהעבירו לחברה סכומי עתק סברו שההשקעות שלהם מצליחות, והחברה אפילו סיפקה תשלומים חודשיים שכביכול התקבלו כרווח על ההשקעה, אך בפועל התקציב שמימן את התשלום הנ"ל היה השקעות של אחרים. כלומר, הונאת פונזי קלאסית.
"למשקיעים הובטח החזר חודשי בגובה 8%, אך התשלום הגיע מ'השקעות' של אחרים", הוסבר בכתב האישום.
מיד לאחר שנודע על מעצרם של השלושה והגשת כתב האישום ע"י ה-SEC, התובעים הכלליים בשמונה מדינות -ביניהן ניו יורק וניו ג'רזי - הגישו תביעות כנגד GPB.
"המשקיעים העבירו ל-GPB יותר מ-1.8 מיליארד דולר, ונשארו ללא סנט אחד בתור רווח", מסרה התובעת הכללית של ניו יורק, לטישיה ג'יימס, שהוסיפה כי המדינה תדרוש לקבל פיצוי בגובה 700 מיליון דולר, "ראשי GPB עשקו את מדינת ניו יורק והמשקיעים מרחבי ארצות הברית, בזמן שמימנו לעצמם חיים ראוותניים".