לסרטן כליה פפילרי גרורת כרגע אין טיפולים יעילים. ועד עתה ניתן לחולים טיפול סטנדרטי של הארכת חייהם ללא תקווה ממשית לתקומה. עתה, במחקר חדש נמצא כי תרופת הקבוזנטיניב מגלה יעילות בהארכת חיהם של החולים.
סרטן כליות (קרדיט:דרימסטיימס)
במחקר, שנערך על כ-38 חולים, נמצא כי שיעור ההישרדות הממוצע לסובלים מסרטן הכליות הינו שמונה חודשים בלבד מיום האבחנה.
"יש לנו עוד דרך ארוכה בכדי לסייע בהארכת חייהם של החולים, אך יש לנו טיפול סטנדרטי חדש לחולי סרטן נדיר זה" , אמר מחבר המחקר ד"ר סומנטה פאל, פרופסור לאונקולוגיה מקליפורניה החוקר גם ברשת SWOG לחקר הסרטן.
המוטציות בגן המכונה 'MET' הן סימן ההיכר לסוג זה של סרטן כליה, ותרופות חדשות מכוונות לגן MET, יחד עם מסלולי איתות חשובים אחרים נמצאים תחת פיתוח.
במהלך ניסוי ב-147 מטופלים, החוקרים השוו בין שלוש תרופות - קבוזנטיניב, קריזוטיניב וסוווליניניב, ובין הטיפול הסטנדרטי הנוכחי.
המטופלים, שרובם לא קיבלו טיפול קודם, הוקצו באופן אקראי לקבל את הטיפולים השונים.
הישרדות ללא התקדמות (הזמן שלקח לפני שהסרטן חזר או התפשט) הייתה בקרב חצי מהמטופלים מעל ל-5.6 חודשים ואצל החצי האחר מתחת לזמן זה.
אך בקרב קבוצת הקבוזנטיניב, פרק הזמן הארוך ביותר נרשם בקרב המטופלים (9.2 חודשים) כולל ירידה משמעותית של 23% בגודל הגידול של החולים המטופלים בתרופה זו, לעומת 4% מהחולים המטופלים בקוקטייל אחר.
המחקר הוצג בתחילת החודש בפגישה וירטואלית של האגודה האמריקאית לאונקולוגיה קלינית ופורסם במקביל בכתב העת The Lancet, אחד מכתבי העת החשובים ביותר בעולם הרפואה.
רשת המחקר לסרטן SWOG הינה חלק מרשת הניסויים הקליניים הלאומית של המכון הלאומי לסרטן בארה"ב.