ניו יורק ממשיכה להורות על הקלות נוספות במגבלות הקורונה, ומוקדם יותר היום (חמישי) נודע כי דרישת הבידוד עבור המגיעים ממדינות וטריטוריות אמריקאיות אחרות תבוטל החל מה-1 באפריל.
שלט שהוצב בנמה"ת לה גוארדיה במהלך הקיץ, המסביר על הדרישה לשהות בבידוד (צילום: Shutterstock)
על אף שינוי המדיניות המשמעותי, במחלקת הבריאות של ניו יורק הסבירו כי בכל זאת מומלץ לשהות בבידוד ביתי עם ההגעה למדינה. כמו כן, כלל הנכנסים לניו יורק עדיין יידרשו למלא טופס שבו הם מצהירים כי יפעלו לפי הנחיות הקורונה הקיימות, לרבות חבישת מסכות במקומות ציבוריים ושמירה על ריחוק חברתי.
למען הסר ספק, חשוב להדגיש כי דרישת הבידוד עדיין קיימת עבור כל מי שמגיע ממדינות זרות אחרות, לרבות ישראל.
בהודעה שפורסמה ע"י לשכת מושל המדינה, אנדרו קואומו, הובהר כי ההחלטה לשנות את המדיניות התקבלה בזכות הירידה בתחלואה ונתוני האשפוזים בשבועות האחרונים: "תושבי ניו יורק הוכיחו שהם חזקים ובעלי התמדה, ואנחנו רואים את זה ב'נתוני הקורונה' בכל יום", מסר המושל.
זמן קצר לאחר פרסום ההודעה, ראש עיריית ניו יורק, ביל דה-בלאזיו, הביע חשש גדול בנוגע לביטול דרישת הבידוד. לדבריו, אנשי לשכת קואומו כלל לא עדכנו אותו לפני השינוי: "מן הסתם זה מאוד מדאיג, אני חושב שעצם הגעת הנגיף ממדינות אחרות היה אחד האתגרים הגדולים שעמם התמודדנו במהלך המשבר".