כלי התקשורת המרכזיים מעלים את היתרונות של אכילת חרקים בעוד שדיווח חדש מראה כי שוק "חלבון החרקים" צפוי לגדול לגודל של מיליארד דולר בעתיד הנראה לעין.
בשנת 2013, נשיונל ג'יאוגרפיק הוציא את הכותרת "האו"ם דוחק על אנשים לאכול חרקים; 8 חרקים פופולריים לנסות".
ככל שהשנים עברו, המגמה צברה יותר פרסום, והיא מגיעה לנקודת בעירה בימים אלה. הנה כמה כותרות אחרונות מערוצי התקשורת : "קול ספרוז מדבר על צילום, ריברדייל, ואכילת באגים" בווג, "איך לאכול ציקדות: בדיוק בזמן לנחיל, טיפים לבישול החרקים עם עיניי החרק" ב-WBIR, "הם בריאים. הם בני קיימא. אז למה בני אדם לא אוכלים יותר חרקים?" ב-TIME המציין כי ניתן להילחם ב"שינויי אקלים" באמצעות גידול חרקים.
הודעה לעיתונות אחרת שפורסמה ביום שישי מקדמת דו"ח חדש של Vision Research Reports המקדם את פוטנציאל הצמיחה בשוק חלבוני החרקים ודן ב"זמינות קלה של חרקים למאכל וכיצד הדבר יכול להפחית את גזי החממה".
בהודעה לעיתונות נכתב: "גודל שוק החלבון החרקי העולמי צפוי להיות שווה למיליארד דולר עד שנת 2027, על פי דו"ח חדש של Vision Research Reports. גודל שוק החלבון החרקי העולמי הוערך ב-210.6 מיליון דולר בשנת 2019 וצפוי לגדול ב-CAGR של 25.0% בתקופת התחזית 2020 עד 2027. הצמיחה מונעת בעיקר מהנכונות של משקיעים ויצרני חלבונים".
על פי ארגון המזון והחקלאות (FAO), מינימום שני מיליארד אנשים ברחבי העולם צורכים חלבון חרקים בצורות שונות. שינוי בהעדפות הצרכנים למקורות חלבוניים חלופיים, מגמת עלייה של צריכת מזון מבוסס חרקים וזמינות קלה של חרקים למאכל הם חלק מגורמי המפתח המניעים את צמיחת השוק. הלחץ הסביבתי הנמוך והיתרונות המזינים של חרקים הם הגורמים שצפויים להגביר את הביקוש.
פלקסיטרים אוכלים בשר פחות ולרוב מודעים יותר לקיימות המזון ולמקורם, כמו שקורה אצל אלו שרוכשים מוצרים אורגניים או עוקבים אחר דיאטת פליאו. שינוי זה בגישה סביב מזון צפוי ליצור הזדמנויות חדשות לשוק חלבוני החרקים בעתיד הקרוב ...
דבר אחד בטוח, כשר זה לא.