הלוח הגדול
דרושים, דירות להשכרה, למכירה, רכב, יד שנייה
"לא יכולים להרשות לעצמנו שלא להשקיע בתשתיות": התוכנית השאפתנית של ממשל ביידן נחשפת
כשני טריליון דולר יוקצו לטובת חקיקת התשתיות, סכום שימומן בעיקר ע"י העלאת מס החברות ל-28%. לצד השקעה ב'תשתיות קלאסיות' כגון כבישים ונמלים, החקיקה גם תסייע להקים יחידות דיור חדשות, ולשפץ בתי ספר ציבוריים

אחרי שהוא סימן 'וי' על חקיקת החירום השאפתנית, מוקדם יותר היום (רביעי) הציג הנשיא ביידן את החקיקה הבאה שהוא מבקש לקדם. עלותה נאמדת בשני טריליון דולר, ומרבית הסעיפים בה נוגעים לתשתיות ברחבי ארצות הברית.

 

הרשמה לקבלת הניוזלטר היומי ועדכונים חשובים


הנשיא ביידן, מוקדם יותר היום בפיטסבורג (צילום: AP)

 

הנשיא ביידן הציג את החקיקה במהלך ביקור בעיר פיטסבורג, ולדבריו עלותה (כאמור, 2 טריליון דולר) תתפרס על פני 8 שנים (לפחות מבחינה תקציבית). יתרה מכך, הוא הסביר שמימון החקיקה יגיע מכך שמס החברות (Corporate Tax) יעלה מ-21% ל-28%.

חשוב לציין שבדומה לחקיקת החירום שהוצגה אף היא ע"י הנשיא ביידן, גם חקיקת התשתיות תצטרך לזכות באישור של בית הנבחרים והסנאט. בנוסף, בדיוק כפי שקרה עם חקיקת החירום, יתכנו שינויים במתווה הסופי של החקיקה.

נכון להיום, אלה הם עקרונות הצעת החוק:

  • 621 מיליארד דולר יוקצו לטובת מה שמכונה תשתיות תחבורתיות. כלומר, תקציב שנועד לממן את הבנייה ותיקונים עבור כבישים, גשרים, תחבורה ציבורית, נמלים ימיים, נמלי תעופה ותשתיות למכוניות חשמליות (בעיקר הקמת תחנת טעינה).
  • 400 מיליארד דולר לטובת תשתיות רפואיות ובריאותיות. מטרת הסעיף היא לספק טיפול רפואי הולם, במסגרת תוכנית מדיקייד, למבוגרים וקשישים שאינם מתגוררים בבתי אבות או מוסדות אחרים.
  • 300 מיליארד דולר לטובת שיפור התשתיות הקיימות. מדובר ספציפית בשדרוג תשתיות המים, החשמל והאינטרנט כדי לוודא ששירותים אלו ניתנים בצורה מלאה גם מחוץ לערים הגדולות.
  • 300 מיליארד דולר נוספים יוקצו כדי לממן את הקמתן של יחידות דיור בר השגה, ולבנות ולשפץ בתי ספר ציבוריים.
  • 580 מיליארד דולר יוקצו לטובת תעשיית הייצור האמריקאית, הן בכל הנוגע למחקר ופיתוח והן בכל הנוגע להכשרת עובדים (כדי למנוע מצב שבו חברות פונות לעובדים זרים).

 

יותר מ-600 מיליארד דולר יוקצו לטובת תשתיות תחבורתיות כגון תחנות טעינה למכוניות חשמליות

 

"זוהי השקעה שאנחנו יכולים להרשות לעצמנו", הצהיר הנשיא עם הצגת החקיקה, "או במילים אחרות, אנחנו לא יכולים להרשות לעצמנו שלא להשקיע בתשתיות".

כאמור, על אף שהדמוקרטים שולטים בשני בתי הקונגרס, אישור החקיקה ממש לא מובן מאליו. בניגוד לחקיקה הקודמת, בבית הלבן היו שמחים לראות לפחות חלק מהמחוקקים הרפובליקניים מצטרפים אליהם ומצביעים בעד חקיקת התשתיות.

עם זאת, לא ברור אם זה יקרה, שכן רפובליקנים רבים בקונגרס אומנם תומכים ברצון להשקיע בתשתיות, אך נדמה שהם מתנגדים לכך שהחקיקה תמומן ע"י העלאת מס החברות.

 

 

הנשיא ביידן פנה אמש למנהיג המיעוט הרפובליקני בסנאט, מיץ' מקונל (קנטקי), וחשף את פרטי החקיקה, אך מוקדם יותר היום הסנאטור מקנטקי אמר שהוא "כנראה שלא" יתמוך בהצעה. ואגב, הנשיא ביידן התייחס לביקורת שהושמעה על אופן המימון, ולדבריו מי שמרוויח פחות מ-400 אלף דולר בשנה לא יחווה שינויים כלשהם:

"אנחנו לא מחפשים להעניש את העשירים, ובטח שלא לנקום בהם. אבל עלינו ליצור הזדמנויות לכל שאר התושבים", הסביר הנשיא.

 

גם תשתיות התעופה והרכבות יזכו לשדרוג משמעותי במסגרת הצעת החוק

50% לא
50% כן
?האם הכתבה עניינה אותך
YOU MIGHT ALSO LIKE