חדשות בלומברג דיווחו כי שיעור מס רווחי ההון עלולים לעלות מ-20% לכ-39.6% בהכנסות משוק המניות בסך מיליון דולר ויותר - אם אתם צריכים רגע להבין למה מדובר בצעד שיהרוג את כלכלת ארה"ב וישפיע על כולנו נסביר זאת בקרוב.
בינתיים, יחד עם מס נוסף על הכנסות מהשקעות, פירוש הדברים הוא שהשיעורים הפדרליים שיאלצו משקיעים לשלם עשויים להיות גבוהים אף יותר מ-39.4 אחוזים , וכי הרווחים ימוסו בכ-43.4 אחוזים בניו יורק, ואף בכ-56.5% בקליפורניה, פי שניים ושלוש משיעורי מס הרווחים כיום!

תאגידים גדולים במשק האמריקני יכלו לנסות להגיע ל"דיל" עם הממשל האמריקני (אם היה שם עם מי לדבר על כסף).
לעתים העסקים הגדולים יכולים להגיד לממשל "אנחנו נשקיע בתשתיות ציבוריות או בהכשרת עובדים ומפעלים ואתם תעניקו לנו הנחה במיסים".
לעתים עסקים פרטיים יכולים להיכנס לחוזים מיוחדים עם הצבא האמריקני, או עם משרד האנרגיה - במילים אחרות, לשלם חזרה לציבור בדרכים אחרות או דרך שיתופי פעולה מיוחדים שמשאירים את הכסף בתוך הכלכלה האמריקנית.
אך נראה כי מלבד נושאי BLM ותמיכה במדיניות פוליטית-קומוניסטית אין לממשל ביידן שום תכנית לשיתוף פעולה כלכלי עם וול-סטריט או עמק הסיליקון - מה שמסביר את הצעד הקיצוני.
לכן הממשל מתכנן לפגוע בתיקי ההשקעות של העשירים במקום לסגור עסקה כלשהי עם ראשי המשק - כפי שממשל טראמפ הצליח לעשות מספר פעמים - דבר שהוביל לשגשוג יוצא מגדר הרגיל בשנים 2017-2019 ולפריחה בפרודקטיביות של כלכלת ארה"ב.
אז מה הבעיה במיסוי רווחי העשירים בשוק המניות?.
הבעיה הראשית היא שמיסוי זה לא בהכרח אומר שהממשלה תדע מה לעשות עם הכסף - קרי הכסף הזה לא בהכרח ילך למקומות פרודקטיביים שכן השוק החופשי יכל בהחלט להשאיר כספים אלה בכיסי העשירים, ואלה כבר היו מוצאים (במידה והממשל ידע משהו על כלכלה) לדעת איפה כדאי להשקיע בארצות הברית כדי לחזק את הכלכלה האמריקנית ולהעלות את הרווח האישי שלהם.
בעיה נוספת טמונה בכך שבטווח הארוך הדבר עלול להוביל לבריחת משקיעים מהבורסה האמריקנית לבורסות אטרקטיביות יותר.
כתוצאה מכך לירידת ערך בכלכלה האמריקנית, מה שיפגע גם בכיסי המעמדות הנמוכים והבינוניים הפועלים ומושקעים (בקרנות פנסיה) בכלכלה זו.
לכן בעקבות הדיווח כי ביידן שוקל הצעה שתכפיל את מס רווחי ההון ומשקיעים החלו משקיעים בוול סטריט לזרוק מניות בתקווה לנעול לעצמם את שיעורי הרווח הקיימים.
יום חמישי החולף נראה היה כמו חזרה גנרלית בחוסר התועלת הכלכלית של ביידן והסוציאליסטים בקונגרס.
ההשפעה הראשונה היא עתה שאנשים יחליטו להשיג בכל מחיר את שיעורי הרווחים הקודמים של 2020, כדי לנסות להקדים את הצעד המטורף שעלול לחול רטרואקטיבית על שנת 2021.
דבר נוסף שעלול לקרות בטווח הקצר הוא הפחתת זרימת ההון לשוק המניות (לא דבר כה גרוע בהכרח לאור מה שרבים קואים כבועת וול-סטריט הנוצרת בשנה וחצי האחרונה) מכיוון שאנשים יהיו פחות מוכנים לקחת רווחים קיימים ולהעבירם להשקעות חדשות, מה שייצר חשדנות (או טירוף של בזבוזים?).
כריס זקארלי, מנהל ההשקעות הראשי של הברית היועצת העצמאית טוען כי ככל שהמיסים גבוהים יותר, כך סביר להניח שאנשים ישתתפו בפעילויות שאינן עולות להם מס.
דן סוזוקי, סגן מנהל ההשקעות הראשי של ריצ'רד ברנשטיין טען כי "זה יותר אגרסיבי ממה שאנשים ציפו לו. נראה מאוד לא סביר שהצעד יעבור במצבו הנוכחי".
סאימר סמנה, אסטרטג השוק העולמי הבכיר של בנק וולס פארגו - "אם זו התחלה של מדיניות פחות ידידותית לשוק, זה יכול להפוך את הרווחים מכאן להרבה יותר מסודרים. אנו מודאגים פחות מעלייה בשיעורי מס החברות ויותר ממסים על רווחי הון / שינויים בבסיס המוגבר. לשני האחרונים יש השפעה מצמררת וישירה הרבה יותר על האופן שבו אנשים משקיעים".
מקס גוכמן, ראש הקצאת נכסים ביועצי קרנות החיים של פסיפיק אמר כי - "אני לא חושב שמישהו באמת מופתע מכך שביידן חושף מס רווחים חדש, אך מה שמעטים האנשים שציפו הוא שהוא יעשה את זה כל כך מהר ובסדר גודל כזה".
כריס גריסנטי, אסטרטג הון ראשי בחברת MAI Capital Management - "השטן יהיה בפרטים - האם זה יהיה רטרואקטיבי ל-1 בינואר השנה ואז לא תצטרך למכור מיד? האם זו תהיה תחילת השנה הבאה? כל זה מעלה את השאלה, האם זה יעבור? במיוחד עם מיסים. יש הרבה סחר בסוסים לפני העסקה הסופית. יש הרבה חלקים נעים. דבר אחד שמשקיעים יכולים להיות בטוחים בו הוא שהמיסים עולים ועלינו לשלם לפחות באופן חלקי עבור כל הכסף שהוצאנו על תזרימים".
בנימה מבשרת רעות יותר נראה כי ירח הדבש של עמק הסיליקון עם נשיאות האריס-ביידן עשוי להסתיים במהירות כאשר המיליארדר הסמנכ"ל טים דרייפר זעם-צייץ כי הכפלת מס רווחי ההון עשויה להרוג את יצירת המשרות האמריקאיות.
לדראפר אכן יש 'פיתרון' לתכנית והוא צייץ כי "התרופה לממשל מדכא ומסים שכאלה היא ... ביטקוין".