"פריים דיי", אירוע המכירות המסורתי של ענקית הסחר המקוון, יוקדם השנה וככל הנראה יתקיים כבר בחודש יוני, כך על פי בכיר באמזון.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
לא ברור מה בדיוק הוביל להחלטה, אך מוקדם יותר השבוע הסביר בריאן אוסלבסקי - מנכ"ל הכספים של אמזון - שהחברה תערוך את יום הקניות המסורתי במהלך הרבעון השני של השנה (כלומר, עד סוף חודש יוני).
דבריו של מנכ"ל הכספים נאמרו במסגרת הצגת הדו"ח הרבעוני, בו אמזון אף חשפה שהיא מצפה לרשום הכנסות בגובה 110-116 מיליארד דולר במהלך הרבעון השני. לשם השוואה, כלכלני וול סטריט צפו שהתחזית תעמוד על כ-108 מיליארד דולר.
למעשה, אוסלבסקי הסביר שאמזון תכננה להקדים את 'פריים דיי' כבר בשנה שעברה, אולם תוכניות אלה בוטלו לאור משבר הקורונה. בסופו של דבר, אירוע המכירות התקיים רק בחודש אוקטובר.
"יש הרבה שיקולים בהחלטה הזו", הסביר אוסלבסקי, "יתכן שזה יהיה טוב יותר עבור הלקוחות והמוכרים אם נמשיך לנסות מועדים חדשים. בשנה שעברה הלכנו בכיוון ההפוך וקיימנו את 'פריים דיי' באוקטובר, אבל כעת אנחנו חושבים שתזמון טוב יותר יהיה לקראת סוף הרבעון השני, ולכן זה מה שננסה השנה".
נהגי אמזון נערכים לפריים דיי בשיא הקיץ? (צילום: Getty Images)
על אף שנקרא "פריים דיי", אירוע המכירות נמשך יותר מ-24 שעות (בדומה למבצעי הענק בבלאק פריידי), ולפי ההערכות מסורת זו תישמר גם השנה.
מעניין יהיה לראות כיצד המתחרות הגדולות של אמזון, ובעיקר הרשתות המובילות כגון טרגט, וולמארט, הום דיפו, בסט ביי יחליטו להגיב להקדמת 'חג הקניות'.
בשנה שעברה, אותן רשתות החליטו שלא לשבת בחיבוק ידיים, ובמקום הן פתחו במבצעים גדולים והנחות ענק (בעיקר באינטרנט, שכן בחודש אוקטובר אשתקד תחלואת הקורונה בארצות הברית הייתה בשיאה, והיה חשש גדול מעומס בחנויות הפיזיות).
כמו כן, חשוב לזכור שבניגוד לאמזון, חברות הענק המחזיקות בחנויות פיזיות יכולות להציע איסוף עצמי ע"י הלקוח.
מעבר לעובדה שזה חוסך להן כסף במשלוח, 'חג הקניות' בדרך כלל מלווה בעומס בחברות המשלוחים (פד-אקס, DHL, UPS ואפילו ברשות הדואר). בעקבות כך, יתכן שלקוחות רבים יבחרו באיסוף העצמי אך ורק כדי לקבל את המוצרים בצורה מהירה, לעיתים כבר ביום הרכישה.
אילוסטרציה (צילום: Getty Images)
ניל סונדרס, בכיר בחברת GlobalData Retail, סבור שאמזון הקדימה את 'חג הקניות' כדי למנוע צניחה בשווי המנייה שלה. לדבריו, אמזון זקוקה לרבעון שני מוצלח השנה כדי למנוע השוואות לרבעון המקביל אשתקד, אז החברה דיווחה על עלייה של 40% ברווחים (לקרוב ל-89 מיליארד דולר).
"זו לא בעיה שייחודית לאמזון, אבל הם יצטרכו להתמודד עם ההשוואה הזו, ולכן יתכן שהם מנסים לתת 'ספין חיובי' לנתוני המכירות", הוא הסביר.