הנשיא ביידן צפוי להציג את מועמדו לתפקיד שגריר ארצות הברית בישראל במהלך הימים הקרובים, כארבעה חודשים לאחר כניסתו לבית הלבן וסיום תפקידו של השגריר הקודם, דיוויד פרידמן.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
לפי הדיווחים, בממשל ביידן צמצמו את רשימת המועמדים לשניים בלבד - רוברט וקסלר ותומאס ניידס - שניהם בעלי זיקה ליהדות ולישראל.
וקסלר בן ה-60 כיהן כחבר קונגרס מטעם המחוז ה-19 של פלורידה (אזור מחוז פאלם ביץ') מ-1997 ועד 2010. בין היתר, וקסלר פעל כדי למנוע חרם אקדמי על ישראל מצד מספר אוניברסיטאות בפלורידה, והוא אף קרא לארצות הברית שלא להעביר כסף לאונסק"ו, וזאת על רקע התמיכה של הארגון בפלסטינים.
רוברט וקסלר הוזכר כמועמד לתפקיד
על אף שמזכיר המדינה של ארצות הברית, אנתוני בלינקן, מעוניין לראות את וקסלר ממונה לתפקיד, בוושינגטון פוסט דווח שבבית הלבן דווקא רואים בניידס כמועמד המוביל.
ניידס בן ה-60 הוא בנקאי במקצועו, ובמשך שנתיים הוא כיהן כסגן מזכיר המדינה לענייני ניהול ומשאבים (בממשל אובמה). לקראת בחירות 2016 שמו של ניידס עלה כמועמד לתפקיד ראש הסגל של הילרי קלינטון, מינוי שכמובן לא יצא לפועל לאחר ניצחונו של דונלד טראמפ.
למעשה, שמו של ניידס עלה בהקשר של תפקיד השגריר האמריקאי בישראל בממשל ביידן כבר בחודש דצמבר האחרון.
לפי הוושינגטון פוסט, תומאס ניידס הוא המועמד המוביל לתפקיד (צילום: Getty Images)
ראוי לציין שתהליך מינוי השגריר מורכב מכמה חלקים, ובדומה לשרים בקבינט גם שגרירים נדרשים לעבור שימוע בסנאט ולזכות באישור של הבית העליון בקונגרס.
כלומר, הבחירה במועמד כזה או אחר לאו דווקא אומרת שהוא אכן ימונה לתפקיד. עם זאת, היות שהמפלגה הדמוקרטית שולטת בסנאט כיום, בבית הלבן סבורים שכלל המועמדים יזכו לאישור המיוחל.
בנוסף, חשוב לציין שבממשל ביידן עדיין מגבשים את רשימת המועמדים לתפקידים דיפלומטיים נוספים. כך למשל, אלמנתו של הסנאטור הרפובליקני ג'ון מקיין, סינדי (שתמכה בביידן במהלך הבחירות ולדעת רבים סייעה למועמד הדמוקרטי לנצח באריזונה) צפויה להתמנות לתפקיד השליחה המיוחדת לתוכנית המזון העולמית (WFP) של האו"ם.
כמו כן, רם עמנואל (לשעבר ראש עיריית שיקגו וראש הסגל הראשון בממשל אובמה) צפוי להתמנות לשגריר ארצות הברית ביפן.
רם עמנואל וסינדי מקיין צפויים להתמנות אף הם לתפקידים דיפלומטיים
ככל הנראה, בממשל ביידן יתחילו להציג את המועמדים בימים הקרובים, כאשר המטרה תהיה שכלל השגרירים החדשים ייכנסו לתפקידם עד תחילת חודש יוני, אז הנשיא יערוך את ביקורו הרשמי הראשון מחוץ לגבולות ארה"ב (נכון להיום, מתוכננת נסיעה לבריטניה ובהמשך למטה נאט"ו בבלגיה).